7 °C Budapest
Red mailbox . Traditional postal box in Budapest Hungary

Rengeteg magyar örülhet: az itt élők visszakapják a postájukat

2023. május 11. 20:01

Az új partneri modell lehetőséget teremt a kistelepülések lakossága számára, hogy a postai szolgáltatásokat továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben, több szolgáltatással egyidejűleg vegye igénybe. Mintegy két hónappal a program meghirdetése után a Magyar Posta vezetése 2023. május 10-én aláírta az első partneri megállapodást Füzér polgármesterével.

Az új partneri program konstrukcióját 2023. februárjában hirdette meg a Magyar Posta. A vállalat a partneri lehetőséggel az 1500 fő alatti kistelepülések önkormányzatait kereste meg, és településenként egy postapartneri együttműködés kötését tervezi.

A partnerek számára a Magyar Posta biztosítja a szakmai munkához szükséges főbb eszközöket és képzéseket, valamint díjat fizet a vállalt tevékenység függvényében. Az érintett önkormányzatok, a helyben működő országos kereskedelmi hálózatok és a helyi vállalkozások egyaránt nagy számban érdeklődnek a partnerség iránt.

A Posta érték, ezért a postából ki kell hozni a maximumot, versenyképessé kell tenni. Cél a gazdaságos és fenntartható működés megteremtése, ami mellett a Postának, mint az ország legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalatának, meg kell felelnie a 21. század elvárásainak. Biztosítani kell, hogy a Posta ügyfélközpontú, digitalizált és szolgáltató szemlélettel működjön, az ország minden pontján magas színvonalú szolgáltatást biztosítson a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt

–  mondta Fónagy János államtitkár.

Célunk, hogy az ország minden pontján magas minőségben biztosítsuk szolgáltatásainkat. A meghirdetés óta eltelt két hónapban 113 településen - 48 önkormányzattal és 65 vállalkozással együttműködésben - indította el a szerződéskötést a Posta, és további 430 településen vannak folyamatban egyeztetések. Az új partneri modell keretében a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhetők a postai feladatok, így növelhető az ügyfélkör és az árbevétel

– tette hozzá dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A társaság korábban már 19 Takarékban-fiók és 2 kistelepülési élelmiszerüzlet bevonásával tesztelte a partneri üzemeltetést, majd a Magyar Falu Programkeretében 2023. június 30-ig összesen 220 településre terjeszti ki. A 220 településből jelenleg 166-ban működő partneri program tapasztalatai azt mutatják, hogy ez az üzemeltetési forma mind az ügyfelek, mind a partnervállalkozás számára hatékony és eredményes megoldás.

Az ünnepélyes aláíráson Horváth Jenő, Füzér polgármestere kiemelte:

A postai szolgáltatások helyben tartása kulcsfontosságú abból a szempontból is, hogy Füzér, a mi otthonunk élhető, a fiatalok számára is perspektívát jelentő közösség maradjon. Abban bízunk, hogy az új partneri modell keretében igénybe vehető postai szolgáltatásokkal tovább növelhető a településünk megtartó ereje

A mai napon további két megállapodást is megkötött a vállalat vezetése a bodrogkeresztúri önkormányzattal és egy felsődobszai vállalkozással.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem