Large group of unrecognizable business people waiting for a job interview. Focus is on man with blue clipboard.

Rengeteg magyar cég örülhet: ezzel most lehet, hogy könnyebben jutnak értékes munkaerőhöz

2022. március 22. 22:01

Magyar cégcsoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Az akvizíciónak köszönhetően a magyar vállalat mintegy 6 500 fő kölcsönzött, és 500 belsős munkavállalóval rendelkezik.

A WHC Csoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban - áll a cég közleményében. Ezzel a vállalat tizenegy magyar kirendeltségből álló magyarországi irodahálózata mellett ma már Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is működtet saját leányvállalatot, helyi kirendeltségeket. A mostani nemzetközi akvizíciónak köszönhetően a csoport további öt országban: Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban és Szlovéniában is piacra lép, így a vállalatcsoportot immár Közép-Európa legnagyobb HR-szolgáltatói között tarthatjuk számon.

"(...) több országgal bővül toborzási területünk, mellyel a magyar vállalatok munkaerőigényét is még hatékonyabban tudjuk majd kiszolgálni, illetve további célunk a Közép-Európába érkező beruházások kiszolgálása munkaerő oldalról" – mondta Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezetője a tranzakció kapcsán. A 20 éve alapított Heads Adriatic az Adria régió összesen hat országában (Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban, Szerbiában, Szlovéniában) van jelen, melyekben összesen 15 irodát működtet. A vállalat éves árbevétele legutóbb 55 millió eurót tett ki. Az akvizíciónak köszönhetően a két vállalat mintegy 6 500 fő kölcsönzött és 500 fő belsős munkavállalót foglalkoztat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?