11 °C Budapest
A single truck drives along the rocky and dry west coastline in South Africa, Cape Town. The truck is a red Coca-Cola truck.

Orosz-ukrán háború: a Coca-Cola és a Lukoil is olyat tett, amire kevesen számítottak

2022. március 3. 21:38

Miközben számos nagy multinacionális vállalat, egyfajta szerepvállalásként, már elhagyta Oroszországot, a Coca –Cola bejelentette, hogy ők maradnak. Eközben az orosz Lukoil nyilatkozatban adott hangot aggodalmának, és kérik, legyen vége a fegyveres konfliktusnak Ukrajnában.

A Coca-Cola marad Oroszországban, mondta a cég szóvivője a TASZSZ orosz hírügynökségnek. A szóvivő szerint a Coca-Cola tovább működik az ország területén, a cég felelősséggel tartozik a partnereinek, a társadalomnak, és a többezer orosz munkavállalójának. A Coca-Cola orosz leányvállalatának összesen tíz italgyára van az országban, többek között Moszkvában, Szentpéterváron és Vlagyivosztokban.

Legyen vége a fegyveres konfliktusnak Ukrajnában – kéri a Lukoil egy a vállalat weboldalán megjelent közleményben. A nyilatkozat szerint Oroszország második legnagyobb olajcége aggódik az Ukrajnában történő tragikus események miatt, és támogatja a béketárgyalásokat. A tájékoztatás szerint a vállalat igazgatótanácsa a fegyveres konfliktus azonnali beszüntetését kéri, és teljes mértékben támogatja annak a diplomáciai úton történő megoldását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?