6 °C Budapest
22 ezer magyar cég nem tudja fizetni dolgozói bérét: őket sújtja leginkább a pandémia

22 ezer magyar cég nem tudja fizetni dolgozói bérét: őket sújtja leginkább a pandémia

2021. március 31. 21:01

Eddig mintegy 22 ezer cég több mint 140 ezer dolgozója után nyújtott be bértámogatási kérelmet - jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette: ez csak az egyik eszköz, amellyel támogatják a gazdaságot. Mindent összevetve, a járvány kitörése óta több mint 1,6 millió munkavállaló kapott segítséget.

"A koronavírus elleni küzdelemben a védőoltás a legfontosabb fegyverünk, ezért az a cél, hogy minél több ember regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, és amikor sorra kerül, menjen is el, és oltassa be magát" - mondta Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette: amíg azonban nem érjük el a megfelelő átoltottsági szintet, érvényben kell tartani a találkozások számát visszafogó veszélyhelyzeti intézkedéseket.

Schanda Tamás kifejtette: az első az élet és az egészség védelme, de a kormánynak a gazdaságot is támogatnia kell. "A gazdasági mutatók mögött emberek, családok vannak. Meg kell védenünk a munkahelyeket, és segítenünk kell a vállalkozásokat abban, hogy talpon maradjanak, és amikor a járványhelyzet lehetővé teszi a nyitást, újult erővel indíthassák majd be az üzleteiket" - mondta el. A miniszterhelyettes kifejtette: eddig több mint 140 ezer embernek igényelt ágazati bértámogatást mintegy 22 ezer vállalkozás.

A már odaítélt 55 milliárd forint támogatás 99 százalékát ki is fizette az állam a cégeknek.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?