Hiába dobnak mentőövet a magyar vállalkozásoknak: nem látják a segítséget

Hiába dobnak mentőövet a magyar vállalkozásoknak: nem látják a segítséget

2020. december 4. 17:45

Egyre több vállalkozás van hazánkban, 2019-re számuk megközelítette a kétmilliót. Boldogulásukat számos kormányzati intézkedés, és több program is segíti, ám ezek ismertsége még ma sem nevezhető széleskörűnek: sok a lehetőség, csak mintha a vállalkozók nagy része még mindig nem lenne birtokában annak az üzleti ismeretnek, amivel maximálisan ki tudnák aknázni ezeket a lehetőségeket.

2019-ben hazánkban a regisztrált gazdasági szervezetek száma emelkedett, az év végén megközelítette a 2 milliót. A legtöbb vállalkozás továbbra is a mezőgazdaságban, a kereskedelem, szállítás, szálláshely-szolgáltatás, a tudományos, műszaki, adminisztratív tevékenység, valamint az ingatlanügyletek területén tevékenykedett.

A vállalkozások számának növekedését segítették többek között az utóbbi években bevezetett kedvező hitelkonstrukciók (például az NHP), de az építőipari áfa-csökkentés is. Ugyanakkor sok lehetőség létezik még ezeken kívül, ami megkönnyítheti a vállalkozók életét.

Jó lenne, ha többen tudnák: egyre több magán-, és állami kockázati és tőkealap segíti pénzzel itthon a vállalkozókat. Ezen kívül ott vannak még a bankok által felállított inkubátor programok, ahol mentorok és szakértők is segítik a cégek fejlődését. 

Tehát sok a lehetőség, csak mintha a vállalkozók nagy része még mindig nem lenne birtokában annak az üzleti ismeretnek, amivel maximálisan ki tudnák aknázni ezeket a lehetőségeket. A két kulcs-probléma, amivel mi is nap-mint nap szembesülünk a kiválasztás során: nem tudnak jó üzleti tervet készíteni és nem tudják jól eladni magukat a vállalkozók. De ezek mind javítható hiányosságok

 - mondta el a Pénzcentrumnak egy korábbi interjúban Varró Szabolcs, az RTL Magyarország Cápák között című műsorának kreatív producere, majd azzal folytatta, hogy olyan pótolható tudásról van szó, amelynek elsajátításában csapatuk, a Cápák és ezáltal, maga a műsor is nagy segítség lehet. Ráadásul van sok olyan vállalkozó, akik már "készen vannak", mire a műsorba érkeznek, így értik a befektetőkkel szembeni üzletelést. Nekik szinte csak teret kell biztosítanunk, és valahogy biztosan megtalálják a partnerüket az üzleti életben az RTL Klub által adott ismertség révén.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jó hír, hogy még lehet jelentkezni Magyarország üzleti showműsorába, az RTL Klubon futó Cápák közöttbe, ahol elismert, milliárdos befektetők a saját vagyonukat kockáztatják. Az 2021-ben képernyőre kerülő új évadban Te is megmutathatod az ötletedet, illetve a vállalkozásodat az egész országnak, és még pénzt is szerezhetsz a vállakozás továbbfejlesztéséhez a cápáktól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 17. 20:55