35 °C Budapest
Hiába dobnak mentőövet a magyar vállalkozásoknak: nem látják a segítséget

Hiába dobnak mentőövet a magyar vállalkozásoknak: nem látják a segítséget

2020. december 4. 17:45

Egyre több vállalkozás van hazánkban, 2019-re számuk megközelítette a kétmilliót. Boldogulásukat számos kormányzati intézkedés, és több program is segíti, ám ezek ismertsége még ma sem nevezhető széleskörűnek: sok a lehetőség, csak mintha a vállalkozók nagy része még mindig nem lenne birtokában annak az üzleti ismeretnek, amivel maximálisan ki tudnák aknázni ezeket a lehetőségeket.

2019-ben hazánkban a regisztrált gazdasági szervezetek száma emelkedett, az év végén megközelítette a 2 milliót. A legtöbb vállalkozás továbbra is a mezőgazdaságban, a kereskedelem, szállítás, szálláshely-szolgáltatás, a tudományos, műszaki, adminisztratív tevékenység, valamint az ingatlanügyletek területén tevékenykedett.

A vállalkozások számának növekedését segítették többek között az utóbbi években bevezetett kedvező hitelkonstrukciók (például az NHP), de az építőipari áfa-csökkentés is. Ugyanakkor sok lehetőség létezik még ezeken kívül, ami megkönnyítheti a vállalkozók életét.

Jó lenne, ha többen tudnák: egyre több magán-, és állami kockázati és tőkealap segíti pénzzel itthon a vállalkozókat. Ezen kívül ott vannak még a bankok által felállított inkubátor programok, ahol mentorok és szakértők is segítik a cégek fejlődését. 

Tehát sok a lehetőség, csak mintha a vállalkozók nagy része még mindig nem lenne birtokában annak az üzleti ismeretnek, amivel maximálisan ki tudnák aknázni ezeket a lehetőségeket. A két kulcs-probléma, amivel mi is nap-mint nap szembesülünk a kiválasztás során: nem tudnak jó üzleti tervet készíteni és nem tudják jól eladni magukat a vállalkozók. De ezek mind javítható hiányosságok

 - mondta el a Pénzcentrumnak egy korábbi interjúban Varró Szabolcs, az RTL Magyarország Cápák között című műsorának kreatív producere, majd azzal folytatta, hogy olyan pótolható tudásról van szó, amelynek elsajátításában csapatuk, a Cápák és ezáltal, maga a műsor is nagy segítség lehet. Ráadásul van sok olyan vállalkozó, akik már "készen vannak", mire a műsorba érkeznek, így értik a befektetőkkel szembeni üzletelést. Nekik szinte csak teret kell biztosítanunk, és valahogy biztosan megtalálják a partnerüket az üzleti életben az RTL Klub által adott ismertség révén.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jó hír, hogy még lehet jelentkezni Magyarország üzleti showműsorába, az RTL Klubon futó Cápák közöttbe, ahol elismert, milliárdos befektetők a saját vagyonukat kockáztatják. Az 2021-ben képernyőre kerülő új évadban Te is megmutathatod az ötletedet, illetve a vállalkozásodat az egész országnak, és még pénzt is szerezhetsz a vállakozás továbbfejlesztéséhez a cápáktól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?