18 °C Budapest
Rengeteg pénzt kapott az RTL Klub felfedezettje: elárulta, mibe fekteti

Rengeteg pénzt kapott az RTL Klub felfedezettje: elárulta, mibe fekteti

2020. október 21. 11:20

Hamarosan indul a népszerű gazdasági vetélkedő, a Cápák között új évada - derül ki egy friss bejelentésből. Korábban a műsor kreatív producerével beszélgetve sokat megtudhattunk a jelentkezők összetételéről, a kiválasztási folyamatokról, most azonban egy nyertes vállalkozó, Janklovics Iván, a SnackGarden tulajdonosa számolt be a Pénzcentrumnak arról, milyen volt belülről megélni a műsort, és miben segítette a vállalkozását.

Pénzcentrum: Mi volt a célod a műsorral?

Janklovics Iván: Elsősorban a marketing, hiszen a pénzem megvolt a terveimhez. Először nagyon nem volt kedvem a tévében szerepelni, de beláttam, hogy ez egy jó lehetőség nekem és a termékemnek egyaránt. A műsorban aztán tényleg mindenki jó fej volt, normálisan álltak hozzám, kifejezetten élveztem. Mindenki segítőkész és konstruktív volt, látszódott, hogy nekik ebben a műfajban óriási tapasztalatuk van, pontosan tudják, hogy miképp fog átmenni a termék, és segítettek olyanra gyúrni, ami remélhetőleg emészthető volt. Arról nem is beszélve, hogy a műsoron keresztül ismertem meg Balogh Leventét, aki kívülről talán nagymenőnek tűnik, de egy abszolút megközelíthető embert ismertem meg a személyében. Amiben tud, segít nekem, elképesztő rálátása van az üzleti világra, és rendkívüli tapasztalata. Ki tudom kérni a véleményét minden esetben, amikor megkereséseket kapok. Rendszeresen részt vesz B2B vásárokon, idén is lett volna egy Párizsban, ahol ő is kiállított volna, és a pavilonjában ott lehettem volna én is. A Covid miatt azonban elmaradt.

Ez az első vállalkozásod?

Igen.

Előtte mivel foglalkoztál?

Energiakereskedő voltam. Főleg az áram, a gáz és a szén-dioxid árával spekuláltam.

Azt a munkát abbahagytad, vagy csinálod párhuzamosan a kettőt?

Most kizárólag ezzel foglalkozom, de csak tavaly nyár óta, sokáig párhuzamosan csináltam a kettőt, és a snack inkább egy drága hobbi volt, mint bevételi forrás. Most már ott tartok, hogy minden két forintért, amit belerakok, kapok vissza egyet.

Mik a hosszú távú terveid?

Most épül az üzem Mezőszemerén. Sokáig jártam az országot, kerestem a megfelelő helyet, míg végül augusztus végén sikerült megvennem. Jelenleg zajlik az átalakítás. Eddig úgy tűnt, októberre kész lesz, de mostanra világossá vált, hogy azért jók a határidők, hogy legyen mit eltolni. Várakozásaim szerint a december-január már reálisabb cél, de ez az időjárástól is függ. Mindenesetre nagyon remélem, hogy legkésőbb januárra kész lesz, mert már adom el a nem létező kapacitást.

Hány emberre lesz ott szükséged?

Öt ember elvisz egy ilyen üzemet, és remélhetőleg egyre több lesz a műszakokban. Hattal fogok kezdeni.

Külföld felé is terjeszkedsz?

Itthon is jelen vagyok, de a nagy volumenben inkább külföldön.

Lehet már kapni boltokban a terméket?

Bent vagyunk bioboltokban, most bekerültünk a Müllerbe, korábban a Rossmannban is lehetett kapni, ám onnan nemrég kikerültünk, mert nagyon nyomott áron kapták, és az már nem volt felvállalható. 2-3 évig voltak jelen a termékeim, de csak kettő. Ez legfőképpen arra volt jó, hogy ha külföldön megkérdezték, hol vagyok jelen, akkor tudtam mondani egy ismert láncot.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bemutatnád, pontosan mi is ez a termék?

Vákuumban sült zöldségchipseket fogunk készíteni a mezőszemerei üzemben. Olajban vannak kisütve, de a nyomás alatt, így alacsonyabb hőfokon forr az olaj, ezért kevesebb tápanyag bomlik le, szebb, élénkebb marad a színe. Rengeteg forgalomban lévő csomó chips gyakorlatilag meg van égve, ez sokkal szebb és finomabb.

Ez a technológia honnan származik?

Japánból, de ez 50 éves technológia, itthon nem igazán elterjedt, a ollandiában és Spanyolországban van egy cég, amelyik csinálja. Mert amíg az emberek megveszik a hagyományos chipseket, addig minek újítsanak a nagy gyártók?

Ez egy drága technológia?

Igen. Sokszorosa a hagyományos eljárásnak. A sütés itt 90-110 fok között zajlik, ezért nem keletkezik akril (keményítő sütésekor keletkező rákkeltő anyag). Kétféle zöldségchips van jelenleg, ott most lesz egy jelentős portfólióbővítés. Jönnek az ún. babchipsek, és vannak a gyümölcsök, de azokat csak csomagoljuk.

Hazai alapanyaggal dolgozol?

Változó. Télen fagyasztottat kell venni, de a terveknek ez a része éppen most van kialakulóban.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?