Egy hete érhető el az NHP: sok cég munkabérre veszi fel a hitelt

2020. április 30. 17:04

A cégeknek jelenleg két csoportja van: a komoly problémával küzdők és a bespájzolók. Előbbiek az NHP-ért állnak sorban a bankoknál, utóbbiak annak lehetőségét keresik, hogyan tudnák befektetni a meglévő forrásaikat.

Egy hete érhető el a bankoknál a Növekedési Hitelprogram új konstrukciója. A tapasztalat szerint leginkább forgóeszközre és beruházás-finanszírozásra, az idei év túlélésére kérnek forrást az érdeklődők. Mivel a konstrukció fix kamatozású, ezért is válthatnak át rá sokan - ismertette a Sberbank termékfejlesztési vezetője. A keret összesen 1500 milliárd forintot biztosít a vállalkozásoknak a járvány gazdasági hatásainak átvészelésére.

Gyakori a meglévő hitelek kiváltása is, a költségek optimalizálása miatt. A vállalkozások most tervezik újra az évet, ami nem gyakori jelenség áprilisban, mondja Korsósné Maku Márta. A gyakorlattól eltérő helyzetben azonban most a csőd elkerülése és a nullszaldó elérése sokaknak a reális cél. A tapasztalata szerint a vállalatok számára különösen vonzó, hogy személyi ráfordításra is használhatják az összeget, munkabérre és működési költségekre is. Az igénylés menete nem tér el a korábbi lebonyolítástól, így az érintetteknek az már ismerős.

Eközben jó néhány vállalkozás befektetni való forrással is rendelkezik, mondja a Sberbank szakértője. Ők azok, akik egy későbbi fejlesztésre, nagyobb készletberendelésre tettek félre, esetleg aggodalomból halmoztak fel korábban. Nekik később lesz szükségük a pénzre, ezért a jelenleg többnyire látra szóló kamattal a számlájukon parkoltatott összegeket érdemes lehet jó kamatozás mellett lekötniük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?