23 °C Budapest
Kiderült: ennyiért árulja kúriáját a titokzatos magyar milliárdos

Kiderült: ennyiért árulja kúriáját a titokzatos magyar milliárdos

2019. július 31. 08:31

5 millió euró helyett már 5,5 milliót, azaz 1,76 milliárd forintot kér monoszlói borkúriájáért Liszkay Mihály dúsgazdag vállalkozó - szúrta ki a HelloVidék. Szakértők szerint van ráció az árképzés mögött.

Liszkay '56-ban hagyta el az országot, aztán bárzongorista, hotelmenedzser és üzletember lett. Végül hazajött, és egy hatalmas kúrián újra vállalkozni kezdett a Balaton-felvidéken, Monoszló mellett. Ezt a kúriát árulja most, döntését pedig azzal indokolta, hogy 78 évesen már inkább nyugalomra vágyik.

A dolog érdekessége, hogy míg januárban még 5 millió eurós kínálati árról szóltak a hírek, addig ma már 5,5 milliós árcédula lóg az ingatlanon, ami a luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó Barnes-csoport számításai szerint 1,76 milliárd forint.
Az egyre növekvő kínálati ár mindenképp érdekes, tekintve, hogy bő fél éve nem sikerült eladni az ingatlant.

A lap megkérdezte Futó Pétert, a Portfolio ingatlanpiaci szakértőjét, aki elmondta, hogy az országos áremelkedés indokolttá teheti az áremelést, főleg egy olyan speciális ingatlan esetén, mint egy borkúria. A kúria egyébként nyereséges, évente kb. 1-2 millió forint adózás előtti eredményt stabilan hozott, de előfordult kétszámjegyű eredmény is.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?