27 °C Budapest
Kiderült: ennyiért árulja kúriáját a titokzatos magyar milliárdos

Kiderült: ennyiért árulja kúriáját a titokzatos magyar milliárdos

2019. július 31. 08:31

5 millió euró helyett már 5,5 milliót, azaz 1,76 milliárd forintot kér monoszlói borkúriájáért Liszkay Mihály dúsgazdag vállalkozó - szúrta ki a HelloVidék. Szakértők szerint van ráció az árképzés mögött.

Liszkay '56-ban hagyta el az országot, aztán bárzongorista, hotelmenedzser és üzletember lett. Végül hazajött, és egy hatalmas kúrián újra vállalkozni kezdett a Balaton-felvidéken, Monoszló mellett. Ezt a kúriát árulja most, döntését pedig azzal indokolta, hogy 78 évesen már inkább nyugalomra vágyik.

A dolog érdekessége, hogy míg januárban még 5 millió eurós kínálati árról szóltak a hírek, addig ma már 5,5 milliós árcédula lóg az ingatlanon, ami a luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó Barnes-csoport számításai szerint 1,76 milliárd forint.
Az egyre növekvő kínálati ár mindenképp érdekes, tekintve, hogy bő fél éve nem sikerült eladni az ingatlant.

A lap megkérdezte Futó Pétert, a Portfolio ingatlanpiaci szakértőjét, aki elmondta, hogy az országos áremelkedés indokolttá teheti az áremelést, főleg egy olyan speciális ingatlan esetén, mint egy borkúria. A kúria egyébként nyereséges, évente kb. 1-2 millió forint adózás előtti eredményt stabilan hozott, de előfordult kétszámjegyű eredmény is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?