Ez a 2. ilyen étterem az országban: ettől olyan különleges

Ez a 2. ilyen étterem az országban: ettől olyan különleges

2019. július 17. 08:14

Az alapoktól indultak és nem a versenyt szeretnék felvenni a már működő, népszerű éttermekkel. Sokkal inkább egyfajta vidéki gasztroforradalmat indítottak, ahol a házias ízeket a szorgos kétkezi munka, az ízlelőbimbók élvezetét pedig több generációs, bevált receptek garantálják. Néhány hónapja nyílt Pécsett a Kóstolda, amely az ország második cigányétterme. Várnai Anna, a hely vezetője, a HelloVidéknek mesélt az ötletről és a kezdetekről.

Szerettem volna, hogy a vendégek ne abból ítéljenek, amit elsőre látnak és amit gondolnak, hanem ehelyett inkább kezdjünk el beszélgetni. A mostnak és a mának élünk, miközben szeretnénk a jövőre úgymond rásegíteni. Teremtettünk egy helyet a cigány gasztronómiának, még ha ez a fogalom egyelőre elég homályos is, ám mégis van létjogosultsága. A Kóstolda ezen a frekventált helyen a leginkább reprezentatív és bízom benne, hogy mindannyiunk büszkeségére szolgál. Úgy érzem, hogy az étterem nyitásával odatettünk egy pluszt a társadalomba, hogy az ellentétek helyett inkább a jó dolgokra koncentráljunk

- mondta el a lapnak az étterem megálmodója, aki arról is beszámolt, hogy korábban a pécsi Színes Gyöngyök Egyesület már nyitott egy lakáséttermet is, ami azóta óriási sikert aratott a pécsiek és környékbeliek körében.

Az elmondottak szerint ez a lakásétterem meg is maradt, ezt követően az egyesült megtartotta azt

ami mellett szociális szövetkezetet alapítottunk és hosszú előkészület után megnyitottuk az éttermünket. Fontos, hogy szeretnénk mindenáron megtartani a házias ízeket, a tésztákat magunk gyúrjuk frissen és jó visszajelzés, hogy a vendégek úgy adják vissza a tányért, hogy az üres, még a díszítés is eltűnt

- mondta el a HelloVidéknek Várnai Anna. A teljes cikket a HelloVidék oldalán olvashatod el!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25