20 °C Budapest

Luxus a köbön: ennyiért vacsorázgatnak nap mint nap a leggazdagabb magyarok

2019. február 26. 16:55

Átadták a legjobb éttermeknek járó díjakat a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Az új lista alapján a Pénzcentrum utána nézett, mennyibe kerül egy vacsora a legjobb éttermekben. 

Hétfőn zajlott a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála, amely a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményének számít. A fődíjat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand kapta.

Idén is független szakemberek határozták meg a rangsort. Az egész éven át tartó tesztelésben, a magyar gyakorlattól eltérően továbbra sem vesznek részt elfogultsággal vádolható szakemberek, aktív munkát végző séfek, étteremtulajdonosok, gasztronómiai tanácsadók és bloggerek. A nemzetközi szakmai zsűrit idén Enrico Crippa vezette, aki a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje.

Ezek lettek idén a top 10 +2 étterem:

  • Anyukám Mondta - Dudás Szabolcs, séf
  • Arany Kaviár - Kanász László, séf
  • Babel Budapest - Veres István, séf
  • Borkonyha - Sárközi Ákos, séf
  • Costes - Palágyi Eszter, séf
  • Costes Downtown - Tiago Sabarigo, séf
  • MÁK - Mizsei János, séf
  • Olimpia - Ádám Csaba, séf
  • Onyx - Mészáros Ádám, séf
  • St. Andrea Restaurant - Barna Ádám, séf
  • Stand - Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
  • Textúra - Sárközi Ákos, séf

A legfelkapottabb helyek ajánlatai

A új lista alapján megnéztük, hogy  mennyire kell zsebbe nyúlni annak, aki a legjobb éttermekben akar vacsorázni. 

A legtöbb étteremben választhatunk vacsoramenüt, 4-5-6, de akár 7 fogással, sőt, van olyan étterem, ahol akár 9 fogást is végigkóstolhatunk. Van olyan hely, ahol nem tüntetik fel, hogy pontosan mit tartalmaz egy menü, máshol étlapról válogathatunk, sőt vannak olyan vendéglátóegységek is, ahol összeállított kóstolóval várják a vendégeket. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Onyxban 3, 4 vagy 6 fogásos ebédmenüvel várnak, utóbbi 27 900 Forint, de ha az ételekhez illő borral kísérjük a finom fogásokat, akkor a végösszeg 45 800 forint. Aki vacsorázni szeretne, annak érdemes a 6 fogásos vacsoramenüt választania mert ebben vízibivalytatár, hagymatextúrák, gomba szeletek, libamáj, körte, kandírozott gyömbér, Szent-Jakab-kagyló, Ököruszály consommé, báránygerinc füstölt fondant burgonyával és szarvasgombával is választható. Az Arany Kaviárban fejenként 19 000 forintért kaphatunk egy ötfogásos vacsorát, kecsegekaviár amuse bouche osztrigával, "sztroganoff" saláta füstölt kacsamellel. Ha a sommelier által ajánlott borpárosítással kérjük, akkor az még fejenként 12 000 forintba kerül, és a számla végösszegéhez 12 százalék szervizdíjat is felszámolnak.

Természetesen a többi étteremben is érdemes böngészni, hiszen az ember rengeteg különleges ajánlattal találkozhat. A Costes downtownban például a 7 fogásos kóstoló menünek része többek között a fésűkagyló és a fürj is, ami mellé roston sült szarvast is kóstolhatunk szarvasgombával. Az ajánlatok mellett azonban a foglalásra és a fizetési lehetőségekre is érdemes odafigyelni, hogy senkit ne érjen váratlan meglepetés. Az Olimpiában például bankkártyával nem lehet fizetni, és külön felhívják a vendégek figyelmét, hogy nincs gyorsmenüjük, a filozófiájuk azt, hogy aki oda megy, az egy egész estés programot kapjon. A St. Andrea Borbár a hivatalos oldalán például jelzi, hogy az étterem nem állatbarát, valamint, hogy dress code-juk is van. Mindezek alapján érdemes tehát körültekintőnek lennie annak, aki új ízélményeket akar átélni az ország legjobb éttermeiben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm