11 °C Budapest
Curtis kitálalt: súlyos milliókat fizetett egy magyar zenésznek a YouTube

Curtis kitálalt: súlyos milliókat fizetett egy magyar zenésznek a YouTube

2018. december 8. 16:00

Majka egykori barátja elárulta, hogyan is működik a YouTube-nál a reklámbevételek, és a megtekintések utáni kifizetés. Curtis szerint eléggé kaotikus a helyzet, de korábban egy magyar előadónak 20 millió forint körüli összeget is kiutalt már a videómegosztó. Nekik azonban legsikeresebb számuk, a Belehalok után a töredéke járt.

Ha érdekel a digitalizáció, az internet és a kkv-k világa, vagy Te is vállalkozó vagy, és kéne egy-két ötlet, hogy miképpen növelhetnéd bevételeidet az export piacokon, esetleg szeretnél új, inspiráló, hozzád hasonló emberekkel megismerkedni, akkor gyere el december 13-án a Marriott Hotelbe a Portfolio, "ÚT AZ EXPORTPIACOK FELÉ - Digitális fejlesztési programok KKV-k részére" rendezvényére, ahol a szektor legjobb szakértőivel is találkozhatsz. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tudsz megtenni.

Hasraütésszerűen, kiszámíthatatlanul osztja a pénzt a zenészeknek a YouTube a zenészeknek a videómegtekintések, reklámbevételek után - panaszkodott Curtis, azaz Széki Attila a Borsnak. A Majkától nemrégiben különváló zenészt annak apropóján kereste meg a lap, hogy a videómegosztó oldalon mint 24 milliós megtekintéssel az év legnépszerűbb magyar klipje lett az egyik még egykori előadótársával, és Király Viktorral előadott számuk.

Nyilván az ilyen év végi listákon hozzám is eljutnak ezek a hírek és büszke is vagyok a számokra, de nem vagyok rajta minden erőmmel, hogy most ennyivel meg ennyivel növekedtek a megtekintések. Lehet, hogy ez volt az utolsó dalunk Majkával együtt, és nagy dolognak tartom, hogy ilyen magasra jutott

- értékelt Curtis, aki azonban kijelentette: nem a videómegosztótól érkező pénzekből fog meggazdagodni.

"Mi levédetjük az adott dalt, aztán időnként valamit küldenek, de ugyanez van a rádiós- és tévés jogdíjakkal is. A YouTube-os kifizetések nem is az Artijsuson keresztül mennek, szóval azt se tudom, hogy ezek igazából hova vannak bekötve" - értetlenkedett, majd arról beszélt, hogy korábban egy közismert magyar előadó egy nagy slágere után 20 millió forintot kapott a YouTube-tól, míg ők a szintén nagyon sikeres Belehalok című számért ennek a töredékét kapták. "A rádióknál például valamikor pofára megy és vagy bizonyos okok miatt többet játszák az adott dalt, vagy beírják, hogy többet játszák" - tette hozzá.

Konklúzióként Curtis azzal viccelődött, hogy a YouTube pénzeiből biztosan nem lesz olyan háza, mint a milliárdos repper-producernek, P. Diddy-nek.
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?