12 °C Budapest
Durva: csődközelbe jutott a legendás barkácsmulti

Durva: csődközelbe jutott a legendás barkácsmulti

2017. május 12. 18:32

Csődközeli állapotba került a lengyel Praktiker áruház, a dolgozók már az áprilisi bérüket sem kapták meg, ráadásul sajtóértesülések szerint egyelőre a kilépési papírjaikat is visszatartják. A hazai Praktiker áruházakat a csődközeli helyzet természetesen nem érinti; mint ismert, a magyar Praktikert egy évvel ezelőtt vásárolta fel egy magyar Kft., így jogilag és pénzügyileg is teljesen független a most bajba jutott hálózattól.

Bajba került a Praktiker lengyel részlege, a dolgozók már az áprilisi fizetésüket sem kapták meg, az ügy 500 dolgozót érint a Gazeta.pl szerint. A cég ellen még 2016 novemberében felszámolás indult, azonban a dolgozók még mindig nem kapták meg a kilépési papírjaikat, emiatt pedig a szakszervezetek is kiálltak az alkalmazottak mellett.

A névazonosság miatt ugyan a magyar vásárlók is könnyen úgy vélhetik, hogy a hazai Praktikerre is hasonló sors várhat, azonban valamivel több, mint egy évvel ezelőtt a magyar áruházakat megvette a Wallis Asset Management Kft. Tehát a magyar Praktiker csak nevében kötődik a nemzetközi hálózathoz, jogilag és pénzügyileg viszont teljesen független attól.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?