Rózsadombi panorámára vágyik Wáberer: mozgolódik a milliárdos vállalkozó

Rózsadombi panorámára vágyik Wáberer: mozgolódik a milliárdos vállalkozó

2016. november 15. 16:04

A milliárdos magyar üzletember, Wáberer György nevéhez köthető Rózsadomb Panoráma Kft. szeptember elején írt ki tervpályázatot az egykori SZOT szálló rendezésére, és már ki is választották a legjobb pályamunkákat - értesült a Pénzcentrum. A tervdokumentációból arra lehet következtetni, hogy Wáberert annak ellenére is érdekli a beruházás, hogy úgy tűnik, a II. kerületi vezetés továbbra is ragaszkodik a betontorzóhoz.

Lassan egy éve cikkezik arról a sajtó, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere, azaz Wáberer György venné meg az egykori SZOT szállót - már amennyiben a II. kerületi önkormányzat is partner ebben.

Vételi szándékát a milliárdos üzletember is elismerte tavaly júliusban - bár sajtóhírek szerint sokallta a 20 millió eurós vételárat. A Napi.hu érdeklődésére Wáberer akkor azt is elárulta, hogy a 9-10 milliárd forintos fejlesztést saját ingatlanos cégével hajtaná végre. Piaci pletykák pedig arról szóltak, hogy Wáberer megszabadulna a betontorzótól, és az értékes területen Zoboki Gábor tervei alapján húzna fel 4 új lakóingatlant.

A hányattatott sorsú ingatlan sorsáról azonban ennél közelebbit akkor sem tudtunk meg: azt ugyan a tulajdonos CIB Bank is elismerte, hogy Wáberer bejelentkezett az ingatlanért, de azt is hozzátették, hogy nem ő volt az egyetlen érdeklődő.

A CIB Csoport több érdeklődővel tárgyal a rózsadombi volt SZOT üdülő kapcsán, de egyik féllel sem kötött még semmilyen megállapodást - közölte a bank. Hozzátették: a cél, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen

- nyilatkozta tavaly a CIB Bank, mint tulajdonos.

A túlzottan is óvatos kommunikáción persze nincs mit csodálkozni, hiszen a hosszadalmas pereskedések és egyéb huzavona után lassan másfél évtizede futnak újra és újra zátonyra az értékesítési kísérletek.

Wáberer mozgolódik; a bontásnak lőttek?

Most azonban úgy tűnik, újabb izgalmas részlettel egészült ki a történet: Wáberer frissen bejegyzett cége ugyanis tervpályázatot írt ki szeptember elején a terület rendezésére, sőt, már le is zárták, és ki is választották a legjobb pályamunkákat. A LAB5 architects díjazott tervpályázatáról például a mai napon jelent meg összefoglaló az Építészfórumon.

Wáberer cége, a 300 millió forint tőkével, 2016 februárjában bejegyzett RÓZSADOMB PANORÁMA Kft.szeptember 7-én hirdetett meghívásos tervpályázatot. A pályázati dokumentációból pedig többek között kiderült, hogy a célok között szerepel:

  • homlokzati megjelenés kialakítása anyaghasználat, felületek, színvilág bemutatásával, az átadott épület tömegének minimális megváltoztatásával (lásd kötöttségek), az épület legfelső szintjének, mint az ötödik homlokzatnak kialakítására javaslat
  • egymás melletti lakások panorámás teraszai között az intimitás biztosítása építészeti elemekkel (a lakások alaprajzilag a teraszok felé mindig nappali és háló valamint étkező-konyha funkcióval kapcsolódnak)
  • javaslat a 5. emeleti/PENTHOUSE szint kialakítására lehetőség szerint a legkedvezőbb lakásméret és lakásszám megtartásával a homlokzati/tömeg megjelenés szerint

Tehát már a tervpályázat kiírásakor alapvetés volt, hogy a betonszerkezet marad, és a pályázók csak a már meglévő "épület tömegének minimális megváltoztatására" tehetnek építészeti javaslatot. Ez azért lehet fontos, hiszen arra utal, hogy

a II. kerületi vezetés továbbra is kitart a betontorzó fennmaradása mellett.

Érdekesség, hogy Wáberer ennek ellenére is nyitott az építészeti koncepciókra (itt fontos kiemelni, hogy adás-vételi tranzakcióról nincs tudomásunk, de bármi elképzelhető), hiszen a legtöbb befektető szerint a jelenlegi, 240 centiméteres belmagassággal nem lehet üzletileg is racionális megvalósíthatósági tanulmányt készíttetni.

Címlapképünk forrása: Google Maps

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?