15 °C Budapest

Rózsadombi panorámára vágyik Wáberer: mozgolódik a milliárdos vállalkozó

2016. november 15. 16:04

A milliárdos magyar üzletember, Wáberer György nevéhez köthető Rózsadomb Panoráma Kft. szeptember elején írt ki tervpályázatot az egykori SZOT szálló rendezésére, és már ki is választották a legjobb pályamunkákat - értesült a Pénzcentrum. A tervdokumentációból arra lehet következtetni, hogy Wáberert annak ellenére is érdekli a beruházás, hogy úgy tűnik, a II. kerületi vezetés továbbra is ragaszkodik a betontorzóhoz.

Lassan egy éve cikkezik arról a sajtó, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere, azaz Wáberer György venné meg az egykori SZOT szállót - már amennyiben a II. kerületi önkormányzat is partner ebben.

Vételi szándékát a milliárdos üzletember is elismerte tavaly júliusban - bár sajtóhírek szerint sokallta a 20 millió eurós vételárat. A Napi.hu érdeklődésére Wáberer akkor azt is elárulta, hogy a 9-10 milliárd forintos fejlesztést saját ingatlanos cégével hajtaná végre. Piaci pletykák pedig arról szóltak, hogy Wáberer megszabadulna a betontorzótól, és az értékes területen Zoboki Gábor tervei alapján húzna fel 4 új lakóingatlant.

A hányattatott sorsú ingatlan sorsáról azonban ennél közelebbit akkor sem tudtunk meg: azt ugyan a tulajdonos CIB Bank is elismerte, hogy Wáberer bejelentkezett az ingatlanért, de azt is hozzátették, hogy nem ő volt az egyetlen érdeklődő.

A CIB Csoport több érdeklődővel tárgyal a rózsadombi volt SZOT üdülő kapcsán, de egyik féllel sem kötött még semmilyen megállapodást - közölte a bank. Hozzátették: a cél, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen

- nyilatkozta tavaly a CIB Bank, mint tulajdonos.

A túlzottan is óvatos kommunikáción persze nincs mit csodálkozni, hiszen a hosszadalmas pereskedések és egyéb huzavona után lassan másfél évtizede futnak újra és újra zátonyra az értékesítési kísérletek.

Wáberer mozgolódik; a bontásnak lőttek?

Most azonban úgy tűnik, újabb izgalmas részlettel egészült ki a történet: Wáberer frissen bejegyzett cége ugyanis tervpályázatot írt ki szeptember elején a terület rendezésére, sőt, már le is zárták, és ki is választották a legjobb pályamunkákat. A LAB5 architects díjazott tervpályázatáról például a mai napon jelent meg összefoglaló az Építészfórumon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Wáberer cége, a 300 millió forint tőkével, 2016 februárjában bejegyzett RÓZSADOMB PANORÁMA Kft.szeptember 7-én hirdetett meghívásos tervpályázatot. A pályázati dokumentációból pedig többek között kiderült, hogy a célok között szerepel:

  • homlokzati megjelenés kialakítása anyaghasználat, felületek, színvilág bemutatásával, az átadott épület tömegének minimális megváltoztatásával (lásd kötöttségek), az épület legfelső szintjének, mint az ötödik homlokzatnak kialakítására javaslat
  • egymás melletti lakások panorámás teraszai között az intimitás biztosítása építészeti elemekkel (a lakások alaprajzilag a teraszok felé mindig nappali és háló valamint étkező-konyha funkcióval kapcsolódnak)
  • javaslat a 5. emeleti/PENTHOUSE szint kialakítására lehetőség szerint a legkedvezőbb lakásméret és lakásszám megtartásával a homlokzati/tömeg megjelenés szerint

Tehát már a tervpályázat kiírásakor alapvetés volt, hogy a betonszerkezet marad, és a pályázók csak a már meglévő "épület tömegének minimális megváltoztatására" tehetnek építészeti javaslatot. Ez azért lehet fontos, hiszen arra utal, hogy

a II. kerületi vezetés továbbra is kitart a betontorzó fennmaradása mellett.

Érdekesség, hogy Wáberer ennek ellenére is nyitott az építészeti koncepciókra (itt fontos kiemelni, hogy adás-vételi tranzakcióról nincs tudomásunk, de bármi elképzelhető), hiszen a legtöbb befektető szerint a jelenlegi, 240 centiméteres belmagassággal nem lehet üzletileg is racionális megvalósíthatósági tanulmányt készíttetni.

Címlapképünk forrása: Google Maps

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem