15 °C Budapest

A roamingdíj nem akadály (x)

Pénzcentrum
2016. április 18. 05:00

Korlátlan roaming, több üzlet, nagyobb szabadság.

A magyar vállalkozók nagy része takarékossági okokból nem használja a mobilját, ha magán- vagy üzleti okból külföldre utazik. Annak ellenére, hogy emiatt sok fontos döntést nem tud időben meghozni.

"El sem tudom képzelni, hogy ne nézzek rá az e-mailre, vagy ne válaszoljak a telefonhívásra csak azért, mert külföldön vagyok" - mondja Mankovics Dávid, egy ma még aprócska, budapesti műegyetemistákból álló vállalkozás, a Sybrillo egyik vezetője. Dávid és csapata egy speciális, intelligens képstabilizátort fejlesztett ki az egyre népszerűbb akciókamerákhoz, mint amilyen a GoPro is. A külföldi telefonálásról szóló mondatát a legtöbb magyar vállalkozó felemelné az ujját: -Jó, de ki fogja mindezt kitermelni, kifizetni?!

Pedig ma már a külföldi mobilhasználat bizonyos előfizetésekkel épp annyiba kerül, mint a hazai.


Miközben a külföldi telefonhasználat a legtöbb magyar kis- és közepes vállalkozás vezetőjének és tulajdonosának fejtörést okoz, a Sybrillo munkatársaiban fel sem merül, hogy külföldön ne használják az okostelefonjukat. - Két éve fejlesztjük a terméket, ami egyedülálló fejlesztés, ezért nemcsak a magyar, hanem külföldi piacon is meg kívánunk jelenni - mondja Mankovics Dávid, aki kollégáival a fejlesztés két éve alatt rengeteget utazott külföldre, például azért is, hogy leendő szállítóiknak, vevőiknek és befektetőiknek bemutassa az ötletüket. Pénzügyes kollégájuk, Török Lilla igazán utazás mániás. A Sybrillot sok helyre magával viszi, szabadidejében teszteli a stabilizátort.

-Nem tudnám elképzelni, hogy ne legyen mobilnetem. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a társaimmal, így szinte mindenre rövid időn belül, vagy azonnal reagálni tudok. Korábban előfordult, hogy vettem helyi SIM kártyát. Amióta csökkentek a roamingdíjak és megjelentek a kiszámítható árú csomagok, nem kérdés, hogy használom-e az okostelefonomat az utazások alkalmával - mondja Lilla, a fejlesztő csapat lelke.


Az üzleti élet ma már a kis- és közepes vállalkozások számára is egyre gyorsul, egyre több cégnek vannak külföldi üzleti partnerei, vagy ügyfelei, vevői. A Sybrillo a legmodernebb technológiával elkészített alkatrészek használatával lehet tökéletes, ezért Dávidék munkaügyben is sokat utaznak külföldre.

-Legutóbb Eindhovenben jártam egy nagyon precíz 3D nyomtatással készült alkatrészért. Mivel ilyenkor a kollégáim szaktudására is szükség van, de nem mindig tehetjük meg hogy mindannyian elutazzunk, a mobil segítéségével kommunikálunk - magyarázza Dávid, aki nem titkolja: mobil külföldi használata nemcsak időt, de pénzt is spórol az induló vállalkozásuknak.

Az üzleti útra, pihenésre, nyaralásra utazó üzleti előfizetők között még mindig mintegy tíz százalék azoknak az aránya, akik semmilyen szolgáltatást nem használnak mobiljaikon mindaddig, amíg haza nem érnek - derül ki a Telekom saját ügyfelei körében végzett kutatásából. A Sybrillo mobil kommunikációs szempontból sem tekinthető átlagos vállalkozásnak, de nem azért, mert lényegesen többet költenek mobil kommunikációra, mint más kis cégek. Inkább azért, mert ismerik az árakat és a szolgáltatásokat, ezért mernek külföldön is mobilnetezni és telefonálni. Mindezért pedig alig fizetnek többet, mint hazai környezetben.

A szakemberek azt is tapasztalják, hogy akik olyan díjcsomagokra fizettek elő, amelyek a hazai előfizetéssel azonos feltételekkel biztosítanak roaming használatot, azoknál az elmúlt két évben a hívások mennyisége másfélszeresére nőtt. A kiszámítható tarifáknak köszönhetően ebben az időszakban a kisvállalati ügyfelek mobilnet forgalma nyolcszorosára, a közepes vállalati ügyfeleké pedig hatszorosára nőtt. Egyre többen kezdik tehát felismerni, hogy a roaming ma már nem luxus, így további növekedés is várható.

A Telekom az új Next Business Comfort díjcsomag család bevezetésével nagy terhet vesz le a vállalkozók válláról. Lehetővé teszi üzleti ügyfelei számára, hogy külföldön is nyugodtan hátradőlhessenek, ne aggódjanak attól, hogy kontrolálhatatlanná válnak a mobil költéseik, hiszen áprilistól belföldi tarifák szerint telefonálhatnak az EU* területén. Az új előfizetések újdonsága, hogy nem csak a legdrágább díjcsomagok kínálják a kedvezményes roamingolási lehetőséget, hanem az összes Next Business Comfort előfizetés. Legyen az kicsi, vagy közepes cég, mostantól minden alkalmazott megengedheti magának a külföldi mobilhasználatot.

A Next Business Comfort csomagcsalád tagjai a Next Business Comfort M, amely itthon és EU roaming helyzetben is korlátlan telefonálást nyújtó csomag már havi nettó 8 653 Ft ért (bruttó 10 990 Ft) fizethető elő. (Ez az ár több Next Business Comfort M díjcsomag együttes igénybevétele esetén a 4. és az azt követő SIM kártyákra érvényes előfizetésenként, valamint 500MB mobil internettel.) Továbbá a Next Business Comfort 150, amely havi nettó 4390 Ft-ért (bruttó 5575 Ft) 150 lebeszélhető percet tartalmaz itthon és EU-n belüli romaing helyzetben. Illetve a Next Business Comfort S, amely havonta nettó 8290 Ft-ért (bruttó 10 528 Ft) a Telekom hálózatán belül és vezetékes irányban kínál korlátlanul lebeszélhető perceket, további 150 percet pedig minden egyéb irányba itthon és EU roaming helyzetben. Az árak mindegyike üzleti e-Pack kedvezménnyel értendő.

A fenti csomagok mindegyikéhez 500 MB adatforgalom tartozik, de természetesen igény szerint 2, 7, 12 és 25 GB-os adatmennyiség is választható magasabb havidíjért, amely adat, akárcsak a hang, szintén felhasználható itthon és az EU területén is.


* Az EU tagállamokban és azok külbirtokain, valamint Andorrában, Liechtensteinben, Norvégiában és Izlandon. Az új roaming ajánlatok az EU Zóna országaiban a Telekom bármely szerződött roaming partnerének a hálózatán elérhetőek.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem