Bizarr játékot űznek a magyar boltokban: erre tényleg szükség van?

Bizarr játékot űznek a magyar boltokban: erre tényleg szükség van?

2016. március 11. 11:06

Még ma is vannak olyan települések Magyarországon, ahol nincsen megfelelően kiépítve a mobilhálózat. Hazánkban pedig akad olyan falu, ahol emiatt jelentős gondot jelent kötelező online pénztárgép üzemeltetése. De mit tehet ilyen esetben a kassza tulajdonosa? Egy elképesztő történet következik.


A héten egy bizarr riportot mutatott be az RTL Klub híradója, miszerint Kisbárapátiban működik egy olyan bolt, ami egyszerre kocsma és dohánybolt is, ezért két online pénztárgépet kell működtetni a tulajdonosnak.

A falu domborzati viszonyai miatt azonban egyetlen mobilszolgáltató hálózata sem működik rendesen a településen (amin keresztül kommunikálni tudnának az online kasszák a NAV szervereivel),

ezért ha adatot akarnak küldeni az adóhatóságnak, akkor magukkal kell vigyék a pénztárgépet és addig cipelik, amíg nem találnak kapcsolatot.

A tulajdonos elmondása szerint azért itt-ott, például az udvaron vagy a kerítés tetején lehet találni némi mobilinternetet. A mobilhálózat hiánya azonban nem csak a pénztárgépek miatt jelentős probléma a településen.

Rendben van ez így?

Bár a három nagy mobilszolgáltató honlapján csupa olyan hirdetést találunk, ami szerint az egész országban 95-98 százalékos mobilinternet lefedettséget ígérnek, de ez úgy tűnik mégsem elég. Kisbárapátin kívül még több olyan település is lehet, ahol nincsen mobilinternet lefedettség sőt, akár a telefonáláshoz szükséges hálózat is hiányozhat.

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy valaki arra panaszkodjon, hogy nem megfelelő az adatkapcsolat a pénztárgép üzemeltetéshez

- válaszolta megkeresésünkre az Alt Cash pénztárgépeket forgalmazásával foglalkozó Kft.

Mit tehet az online pénztárgép tulajdonosa?

A Nemzetgazdasági Minisztérium tervei szerint idén ősztől két lépcsőben szélesítenék tovább az online pénztárgépek rendszerét. Ezzel várhatóan 30-50 ezer új kasszával bővülhetne a már meglévők sora. Vagyis egyre több esetben merülhet fel a kérdés, mit lehet tenni, ha nincs mobilinternet az adóhatósághoz való adatok elküldéséhez?

Egyedi mentesség kérhető

A szabályozás szerint az adattovábbítás alól az erre a célra megfelelő nyomtatványon lehet mentességet kérni az adóhatóságtól. Ez a felmentés azonban csak akkor kérhető,

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

ha az üzletünk olyan helyen található, ahol nem érhető el semmilyen hálózat és ez külső antennával vagy egyéb műszaki megoldással sem biztosítható, vagy ha ez aránytalan terhet jelent számunkra

- olvasható az erre vonatkozó rendeletben.

Az egyedi mentességet csak akkor kapjuk meg, ha ezt a Nemzeti és Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) igazolja nekünk.

Akkor hogyan jutnak el az adatok a NAV-hoz?

Ha elfogadják az egyedi mentességről szóló kérelmünket, akkor a szükséges adatokat egy CD-re vagy DVD-re kell lementenünk és ezt mindig a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell elküldenünk az a székhelyünk vagy ennek hiányában a telephelyünk szerinti illetékes állami adóhatóságnak.

Amennyiben csak akadozik a vagy nem megbízható a mobilinternetünk, akkor nem kérhetünk egyedi mentességet, hiszen az ellenőrző egység így is rögzíti az adatokat, ezt pedig nagyobb csomagokban bizonyos időközönként képes továbbítani az adóhatóság felé.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!