24 °C Budapest
Fontos változás jön a pénzváltóknál: nem mindenki örül majd

Fontos változás jön a pénzváltóknál: nem mindenki örül majd

2015. november 30. 09:00

Az autószervizeknél, taxiknál, valamint a konditermek, a wellness és a pénzváltás területén is elektronikus számlarendszert indítanak, és bevezetik az online pénztárgépeket a szolgáltatóknál - írja a Magyar Nemzet.

A pénzváltók a piac fehéredése, míg a taxisok egyesülete a kocsik biztonságosabbá válása miatt örülnek annak, hogy bevezetik náluk az online kasszákat. A wellnessközpontok és konditermek vezetői azonban meglepődtek, amikor megtudták, hogy rájuk is kiterjesztik az online rendszert.

Támogatjuk a kasszák kiterjesztését, mert a piac ellenőrizetlen adóügyi és pénzmosási szempontból is. Jelenleg kiváló a terep a csak félig legálisan működő pénzváltók számára, akik optimalizálják a társasági adójukat, illetve a befizetendő tranzakciós illetéket

- mondta a lapnak a Magyar Pénzváltók Országos Egyesületének elnöke. Kósa Zoltán hangsúlyozta, hogy korábbi szakértői vélemények alapján csak a tranzakciós illetékből 5-10 milliárd forint körüli összeg kerülhet a költségvetésbe, a társaságiadó-vonzata ennek többszöröse is lehet.

A tárcavezető a múlt héten azt is kiemelte, hogy az érintett területek közül a taxisok külön kérték a kasszák bevezetését. Ezt követően Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke ennek kapcsán úgy nyilatkozott, nem érti a miniszter bejelentését, ugyanis a társszervezetekkel és a kamarával közösen azt kérték, hogy a taxisoknál minél később vezessék be az online pénztárgépet. Elmondása szerint egyik érdekképviselet sem kérte az online kassza bevezetését, mert a jelenlegi áfatörvény nem kedvez a taxisoknak. Az utas nem igényelheti vissza a fuvar áfatartalmát, a sofőr pedig az üzemanyagét, ami a legnagyobb költséget teszi ki. Kiemelte, amíg ezeket nem módosítja az Országgyűlés, felesleges a kasszák bevezetéséről beszélni, hiszen diszkriminatív lenne a döntés.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?