Fontos változás jön a pénzváltóknál: nem mindenki örül majd

2015. november 30. 09:00

Az autószervizeknél, taxiknál, valamint a konditermek, a wellness és a pénzváltás területén is elektronikus számlarendszert indítanak, és bevezetik az online pénztárgépeket a szolgáltatóknál - írja a Magyar Nemzet.

A pénzváltók a piac fehéredése, míg a taxisok egyesülete a kocsik biztonságosabbá válása miatt örülnek annak, hogy bevezetik náluk az online kasszákat. A wellnessközpontok és konditermek vezetői azonban meglepődtek, amikor megtudták, hogy rájuk is kiterjesztik az online rendszert.

Támogatjuk a kasszák kiterjesztését, mert a piac ellenőrizetlen adóügyi és pénzmosási szempontból is. Jelenleg kiváló a terep a csak félig legálisan működő pénzváltók számára, akik optimalizálják a társasági adójukat, illetve a befizetendő tranzakciós illetéket

- mondta a lapnak a Magyar Pénzváltók Országos Egyesületének elnöke. Kósa Zoltán hangsúlyozta, hogy korábbi szakértői vélemények alapján csak a tranzakciós illetékből 5-10 milliárd forint körüli összeg kerülhet a költségvetésbe, a társaságiadó-vonzata ennek többszöröse is lehet.

A tárcavezető a múlt héten azt is kiemelte, hogy az érintett területek közül a taxisok külön kérték a kasszák bevezetését. Ezt követően Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke ennek kapcsán úgy nyilatkozott, nem érti a miniszter bejelentését, ugyanis a társszervezetekkel és a kamarával közösen azt kérték, hogy a taxisoknál minél később vezessék be az online pénztárgépet. Elmondása szerint egyik érdekképviselet sem kérte az online kassza bevezetését, mert a jelenlegi áfatörvény nem kedvez a taxisoknak. Az utas nem igényelheti vissza a fuvar áfatartalmát, a sofőr pedig az üzemanyagét, ami a legnagyobb költséget teszi ki. Kiemelte, amíg ezeket nem módosítja az Országgyűlés, felesleges a kasszák bevezetéséről beszélni, hiszen diszkriminatív lenne a döntés.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem