Beszóltak a magyar húsosok: nem is rákkeltő a szalámi

Beszóltak a magyar húsosok: nem is rákkeltő a szalámi

2015. október 27. 14:01

Tudománytalan és elképzelhetetlen, hogy a vörös húsok - így a sertés, a marha vagy a juh - fogyasztása rákkeltő lenne - reagált a magyar húságazati érdekképviselet arra a tanulmányra, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) rákkutató ügynöksége tett közzé. Hazai vélemények szerint nincsenek olyan egészségügyi vizsgálatok, amelyek a húsok rákkeltő hatását támasztanák alá.

Felháborítónak tartja a WHO rákkutató ügynökségének most közzétett tanulmányát a Vágóállat és Hús Terméktanács (VHT) - közölte az MTI-vel Menczel Lászlóné, a szervezet titkára. A WHO azt tette közzé, hogy a feldolgozott hústermékek és a vöröshúsok - így például a sertés vagy a marha, illetve a juh - fogyasztása is rákkeltő lehet. A

sertést az időszámításunkat figyelembe véve az emberiség 2000 éve fogyasztja, és még nem halt ki

- fogalmazott a titkár.

Menczel Lászlóné a WHO-tanulmány megállapításait

"tudománytalannak és elképzelhetetlennek"

nevezte. Szerinte ugyanis a húsok rákkeltő hatását nem támaszthatják alá egészségügyi vizsgálatok. A sertéstartás például Magyarországon is alkalmazkodott a jelenlegi elvárásokhoz, és a sertések zsírtartalma a minimálisra csökkent. Több vizsgálat is kimutatta, hogy a sertéshús fehérjében gazdag, koleszterint pedig jóformán nem is tartalmaz.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?