20 °C Budapest
Trükkös kereskedők: 430 milliós bírságot szabott ki az adóhivatal

Trükkös kereskedők: 430 milliós bírságot szabott ki az adóhivatal

Pénzcentrum
2015. október 20. 09:02

Több mint 430 millió forint bírságot szabott ki az adóhivatal a nyári ellenőrzései során. Gyakran elmarad a nyugtaadás és előfordul, hogy feketén alkalmazzák az idénymunkásokat - írja a Magyar Idők.


Idén nyáron is szünet nélkül ellenőrizték a turisztikai és vendéglátóipari szolgáltatókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai és pénzügyőrei. Több mint 14 ezer ellenőrzés mérlege alapján az derült ki, hogy minden negyedik kereskedő, illetve szolgáltató megpróbál valamilyen trükkel előnyhöz jutni a tisztességes vállalkozásokkal szemben.

A nyári razziák során kiszabott bírságok összege meghaladja a 430 millió forintot, amiből a legnagyobb részt, csaknem 300 millió forintot a nyugta nélküli árusítás miatt kellett kiróni. A feketefoglalkoztatást pedig mintegy 95 millió forint bírsággal kellett büntetni a nyáron.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?