20 °C Budapest
Kiderült: ennyit keres Fábry Sándor idén a köztévénél

Kiderült: ennyit keres Fábry Sándor idén a köztévénél

Pénzcentrum
2015. szeptember 19. 12:28

Bejött az évekkel ezelőtti váltás Fábry Sándornak. A showman vállalkozásai ugyanis döbbenetes pénzeket hoznak, amióta a köztévéhez igazolt.

A humorista tulajdonában lévő Trisó Kft.-nek 1 milliárd 356 millió, a Bohumil Kft.-nek pedig 418 millió forint volt az elmúlt három évben a nettó árbevétele, és az adók, valamint a járulékok befizetése után is megmaradt a cégeknek 434 millió. Csak tavaly 163 milliót, azaz havi 13, 5 millió nyereséget termelt a két kft - derítette ki a Blikk.

Fábry tíz évet húzott le az RTL Klubnál, ezt követően azonban úgy döntött, saját lábára áll, és saját cégekkel viszi tovább a show-műsort. Miután 2012 januárjában megállapodott az MTVA-val, létrehozta a Trisó Produkciós Kft.-t, amely a Fábry című műsor gyártója lett. Mivel a poéngyáros egyedüli tag a cégben, olyan döntéseket hoz, amilyeneket csak akar.

Az MTVA által biztosított pénzmagon mindenesetre semmi sem múlik. Korábban 22 millió forint plusz áfát kapott epizódonként (ez éves szinten húsz adást jelent) Fábry cége, ami a lap információi szerint idén is mintegy

440 millióból gazdálkodhat.

Fábry ide, Fábry oda, egyre kevesebben vállalkoznának

Drasztikusan csökken az újonnan alapított társas vállalkozások száma, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Több mint 20 százalékkal kevesebb cég alakult az idei év első 6 hónapjában, mint a tavalyi év azonos időszakában. Egyre kevesebben gondolják, hogy cégalapítással stabil jövedelmet tudnak elérni. Az alacsony cégalapítási szám és a cégmegszűnések alapításokat meghaladó száma azt eredményezi, hogy egyre kevesebb vállalkozás működik hazánkban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2015 első félévében alig több, mint 12 500 új vállalkozást alapítottak, míg 2014 azonos időszakában ez a szám még több mint 16 ezer volt.


Területileg az összes megyében csökkent a cégek száma, a legjobban a főváros és Pest megye vállalkozásai tartják magukat, ugyanis a legkisebb mértékben itt csökkent a működő társas vállalkozások száma.

A szakértők arra következtetnek, hogy - amennyiben a trend tovább folytatódik -, a 2015-ös cégalapítási szám ismét rekord alacsony lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?