14 °C Budapest

Kiderült: ennyit keres Fábry Sándor idén a köztévénél

Pénzcentrum
2015. szeptember 19. 12:28

Bejött az évekkel ezelőtti váltás Fábry Sándornak. A showman vállalkozásai ugyanis döbbenetes pénzeket hoznak, amióta a köztévéhez igazolt.

A humorista tulajdonában lévő Trisó Kft.-nek 1 milliárd 356 millió, a Bohumil Kft.-nek pedig 418 millió forint volt az elmúlt három évben a nettó árbevétele, és az adók, valamint a járulékok befizetése után is megmaradt a cégeknek 434 millió. Csak tavaly 163 milliót, azaz havi 13, 5 millió nyereséget termelt a két kft - derítette ki a Blikk.

Fábry tíz évet húzott le az RTL Klubnál, ezt követően azonban úgy döntött, saját lábára áll, és saját cégekkel viszi tovább a show-műsort. Miután 2012 januárjában megállapodott az MTVA-val, létrehozta a Trisó Produkciós Kft.-t, amely a Fábry című műsor gyártója lett. Mivel a poéngyáros egyedüli tag a cégben, olyan döntéseket hoz, amilyeneket csak akar.

Az MTVA által biztosított pénzmagon mindenesetre semmi sem múlik. Korábban 22 millió forint plusz áfát kapott epizódonként (ez éves szinten húsz adást jelent) Fábry cége, ami a lap információi szerint idén is mintegy

440 millióból gazdálkodhat.

Fábry ide, Fábry oda, egyre kevesebben vállalkoznának

Drasztikusan csökken az újonnan alapított társas vállalkozások száma, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Több mint 20 százalékkal kevesebb cég alakult az idei év első 6 hónapjában, mint a tavalyi év azonos időszakában. Egyre kevesebben gondolják, hogy cégalapítással stabil jövedelmet tudnak elérni. Az alacsony cégalapítási szám és a cégmegszűnések alapításokat meghaladó száma azt eredményezi, hogy egyre kevesebb vállalkozás működik hazánkban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2015 első félévében alig több, mint 12 500 új vállalkozást alapítottak, míg 2014 azonos időszakában ez a szám még több mint 16 ezer volt.


Területileg az összes megyében csökkent a cégek száma, a legjobban a főváros és Pest megye vállalkozásai tartják magukat, ugyanis a legkisebb mértékben itt csökkent a működő társas vállalkozások száma.

A szakértők arra következtetnek, hogy - amennyiben a trend tovább folytatódik -, a 2015-ös cégalapítási szám ismét rekord alacsony lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem