5 °C Budapest

Mire készül a Fornetti? Elárulta az új vezérigazgató

2015. szeptember 10. 15:01

Tovább terjeszkedik a Fornetti: a látványpékségeiről ismert vállalkozás az idei évben 10 százalékos bevétel-növekedéssel számol.

További nemzetközi terjeszkedéssel tervez a jövőben a Fornetti: mint arról Sebastian Gooding, a cég idén kinevezett ügyvezető igazgatója a 10. Coop Rally keretében tartott sajtótájékoztatóján beszámolt, a sütőipari cég értékesítései bevétele 2014-ben 21 milliárd forintot tett ki, az idei évben 10 százalékos növekedéssel számolnak, így Európa még több országában lesznek elérhetőek a Fornetti pogácsái, péksüteményei.

A vállalatnak jelenleg két üzeme van Magyarországon, egy Bulgáriában, egy pedig Romániában, 800, illetve 500 munkavállalóval. Európa-szerte 5 ezer helyen árusítanak Fornetti-termékeket; 1800 bolti pékség, 1500 franchise-bolt várja a vásárlókat.

A cég gyáraiban 180 tonna pékárut állítanak elő naponta, ezt 20 százalékkal tervezik növelni a következő hónapokban. A tavalyi évben 32 ezer tonna(!) terméket értékesítettek.

A Fornettit egyébként a nyáron vásárolta meg svájci-ír versenytársa, az Aryzta AG.. A cég korábbi menedzsmentje úgy látta, hogy a vállalat elérte növekedésének határát - az új tulajdonosi struktúra viszont hatékonyabb nemzetközi fejlődést tesz lehetővé.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?