4 °C Budapest

Sorra büntetik az Uber-sofőröket

2015. augusztus 24. 09:33

A taxi rendelet augusztus 7-i hatályba lépése óta összesen 289 alkalommal ellenőriztek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. dolgozói, melynek során 118 esetben intézkedtek - közölte a Világgazdasággal a BKK. A közösségi taxikat is szépen megbüntették.

A BKK taxi ellenőrei folyamatos munkarendben, a nap 24 órájában, próbautazásokkal és álló ellenőrzésekkel vizsgálják, hogy a személyszállító és taxi szolgáltatók a kormányrendelet előírásait betartják-e.

A BKK munkatársai a kormányrendelet hatályba lépése óta eltelt időszakban az Uber sofőröket is többször ellenőrizték (és azóta is folyamatosan ellenőrzik), és megállapították, hogy az Uber-vezetők nem tartották be a jogszabályi rendelkezéseket.

A hatósági eljárás lefolytatására kizárólag az NKH jogosult, aki az engedély nélküli személyszállítási tevékenység miatt 600 ezer forint bírságot szabhat ki és kitilthatja a járművet a forgalomból.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm