24 °C Budapest
Sorra büntetik az Uber-sofőröket

Sorra büntetik az Uber-sofőröket

2015. augusztus 24. 09:33

A taxi rendelet augusztus 7-i hatályba lépése óta összesen 289 alkalommal ellenőriztek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. dolgozói, melynek során 118 esetben intézkedtek - közölte a Világgazdasággal a BKK. A közösségi taxikat is szépen megbüntették.

A BKK taxi ellenőrei folyamatos munkarendben, a nap 24 órájában, próbautazásokkal és álló ellenőrzésekkel vizsgálják, hogy a személyszállító és taxi szolgáltatók a kormányrendelet előírásait betartják-e.

A BKK munkatársai a kormányrendelet hatályba lépése óta eltelt időszakban az Uber sofőröket is többször ellenőrizték (és azóta is folyamatosan ellenőrzik), és megállapították, hogy az Uber-vezetők nem tartották be a jogszabályi rendelkezéseket.

A hatósági eljárás lefolytatására kizárólag az NKH jogosult, aki az engedély nélküli személyszállítási tevékenység miatt 600 ezer forint bírságot szabhat ki és kitilthatja a járművet a forgalomból.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?