-6 °C Budapest

Érik az idei ásványvíz-botrány: mi folyik az áruházak udvarán?

Pénzcentrum
2015. július 23. 10:00

Több millió forint értékű ásványvizet, illetve üdítőt semmisítettek meg két Pest megyei nagyáruházban, miután azokat az áruházak udvarán, a napon tárolták, és ez a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tudomására jutott - értesült a Napi Gazdaság.

A megyei szakhatóság két esetben intézkedett fedetlenül, az udvaron, napfénynek, melegnek kitett, nem a gyártó által előírt tárolási körülmények között - vagyis nem napfénytől védett, száraz, hűvös helyen - tárolt üdítők és ásványvizekkel kapcsolatban.

A forgalmazókkal szemben az élelmiszer tárolásra vonatkozó előírások megszegése miatt indult eljárás, és a hatóság megtiltotta a forgalomba hozatalt. Az üdítőket, ásványvizeket az áruházak akkor hozhatták volna forgalomba, ha laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy azok továbbra is megfelelő minőségűek.

Az áruházak azonban - a magas vizsgálati költségekre hivatkozva - inkább leselejtezték, és saját hatáskörben megsemmisítették az összesen több mint 33 ezer palack ásványvizet, illetve a 10 ezer palack kólát és egyéb üdítőt.

A mostani eset miatt azonban az összes nagyáruházat arra ösztönözheti, hogy körültekintőbben tárolja a látszólag nem romlandó termékeket is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?