Női cégvezetők az erőszak ellen (x)

Női cégvezetők az erőszak ellen (x)

Pénzcentrum
2015. május 25. 05:00

A 20 éves MagNet Bank számlanyitási akciója a női szolidaritásra is épít.

Közösségi bankként úgy véljük, az átlagosnál nagyobb felelősség terhel minket a társadalmi igazságtalanságok felszámolásában. Gondolatban időről időre végigpásztázzuk a legfájóbb sebeket, és igyekszünk olyan kezdeményezéseket indítani, melyek tevőlegesen járulnak hozzá egy-egy probléma enyhítéséhez.

A nők sorsa nem a kiszolgáltatottság!


A bűnügyi statisztikák szerint hazánkban közel 800 ezer nő él, akit élete során ért már testi erőszak. Közülük közel 300 ezren szexuális abúzust is elszenvedtek. Ma legalább 261 ezer nő él bántalmazó párkapcsolatban.

Talán sokan azt gondolják, mindez a rendőrségre, illetve az állami szervekre tartozik, a valóság azonban az, hogy akár hétköznapi döntéseink által, mi is sokat tehetünk a környezetünkben élőkért. A MagNet Bank úgy döntött, nem nézi mindezt tétlenül, az ügy mellé áll, és ügyfelei közreműködésével támogatja a NANE, azaz a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületet.


Bankszámlanyitással az erőszak ellen


A közösségi bank ezúttal a nőkhöz, különösen az üzleti élet női döntéshozóihoz szól, mert mélyen hisz a női szolidaritás és az összefogás erejében. A Bank 20. születésnapja alkalmából most 20 ezer forintot
juttat a NANE Egyesületnek minden olyan új vállalkozói számla megnyitása után, ahol a vállalkozás női tisztségviselővel vagy női tulajdonossal rendelkezik
.
Ez azt jelenti, hogy az üzleti élet sikeres női szereplői, vezetők, cégtulajdonosok, tisztségviselők, most úgy járulhatnak hozzá kiszolgáltatott nőtársaik védelméhez, hogy egyszerűen, akár online igénybejelentéssel számlát nyitnak a MagNet Banknál. Egy-két formaság elvégzése után a húszéves bank 20 ezer forintot ír jóvá a NANE számláján, saját nyereségéből, azaz az ügy támogatása még pénzbe sem kerül az új ügyfeleknek.

Az erősebb kötelessége a segítségnyújtás


A 100%-ig magyar MagNet Bank már 20 éve stabil, nyereséges működését, valamint töretlen fejlődését mi sem jelzi jobban, mint hogy ügyfélköre az utóbbi években is évről évre átlagosan 30%-kal bővül, folyamatos akvizíciókkal is erősíti piaci pozícióját.

A közösségi bankban azt valljuk: magától értetődő, hogy az erősebbnek segítenie kell az éppen támogatásra szorulókat.

A NANE 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. Magyarországon mind a mai napig ők az egyetlen családon belüli erőszakra specializálódott női civil szervezet, az elmúlt évek során tevékenységük jelentősen kibővült. Sikerrel kezdeményeztek reformokat olyan jogi, államigazgatási-eljárási területeken, ahol az állam általában nem szolgáltat igazságot a családon belüli erőszak áldozatainak. Az Egyesület már 1999 óta működik kiemelkedően közhasznú szervezetként.

Ha Ön is úgy érzi, hogy tennie kell a nők jobb körülményeiért, biztonságáért, érdeklődjön a részletekről bármely MagNet bankfiókban, vagy hívja a 06 40 20 40 60-as telefonszámot.

www.magnetbank.hu/nokent_nokert

 

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?