-2 °C Budapest

Női cégvezetők az erőszak ellen (x)

Pénzcentrum
2015. május 25. 05:00

A 20 éves MagNet Bank számlanyitási akciója a női szolidaritásra is épít.

Közösségi bankként úgy véljük, az átlagosnál nagyobb felelősség terhel minket a társadalmi igazságtalanságok felszámolásában. Gondolatban időről időre végigpásztázzuk a legfájóbb sebeket, és igyekszünk olyan kezdeményezéseket indítani, melyek tevőlegesen járulnak hozzá egy-egy probléma enyhítéséhez.

A nők sorsa nem a kiszolgáltatottság!


A bűnügyi statisztikák szerint hazánkban közel 800 ezer nő él, akit élete során ért már testi erőszak. Közülük közel 300 ezren szexuális abúzust is elszenvedtek. Ma legalább 261 ezer nő él bántalmazó párkapcsolatban.

Talán sokan azt gondolják, mindez a rendőrségre, illetve az állami szervekre tartozik, a valóság azonban az, hogy akár hétköznapi döntéseink által, mi is sokat tehetünk a környezetünkben élőkért. A MagNet Bank úgy döntött, nem nézi mindezt tétlenül, az ügy mellé áll, és ügyfelei közreműködésével támogatja a NANE, azaz a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületet.


Bankszámlanyitással az erőszak ellen


A közösségi bank ezúttal a nőkhöz, különösen az üzleti élet női döntéshozóihoz szól, mert mélyen hisz a női szolidaritás és az összefogás erejében. A Bank 20. születésnapja alkalmából most 20 ezer forintot
juttat a NANE Egyesületnek minden olyan új vállalkozói számla megnyitása után, ahol a vállalkozás női tisztségviselővel vagy női tulajdonossal rendelkezik
.
Ez azt jelenti, hogy az üzleti élet sikeres női szereplői, vezetők, cégtulajdonosok, tisztségviselők, most úgy járulhatnak hozzá kiszolgáltatott nőtársaik védelméhez, hogy egyszerűen, akár online igénybejelentéssel számlát nyitnak a MagNet Banknál. Egy-két formaság elvégzése után a húszéves bank 20 ezer forintot ír jóvá a NANE számláján, saját nyereségéből, azaz az ügy támogatása még pénzbe sem kerül az új ügyfeleknek.

Az erősebb kötelessége a segítségnyújtás


A 100%-ig magyar MagNet Bank már 20 éve stabil, nyereséges működését, valamint töretlen fejlődését mi sem jelzi jobban, mint hogy ügyfélköre az utóbbi években is évről évre átlagosan 30%-kal bővül, folyamatos akvizíciókkal is erősíti piaci pozícióját.

A közösségi bankban azt valljuk: magától értetődő, hogy az erősebbnek segítenie kell az éppen támogatásra szorulókat.

A NANE 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. Magyarországon mind a mai napig ők az egyetlen családon belüli erőszakra specializálódott női civil szervezet, az elmúlt évek során tevékenységük jelentősen kibővült. Sikerrel kezdeményeztek reformokat olyan jogi, államigazgatási-eljárási területeken, ahol az állam általában nem szolgáltat igazságot a családon belüli erőszak áldozatainak. Az Egyesület már 1999 óta működik kiemelkedően közhasznú szervezetként.

Ha Ön is úgy érzi, hogy tennie kell a nők jobb körülményeiért, biztonságáért, érdeklődjön a részletekről bármely MagNet bankfiókban, vagy hívja a 06 40 20 40 60-as telefonszámot.

www.magnetbank.hu/nokent_nokert

 

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem