-1 °C Budapest

Mókás sztorit mesélt a SPAR-vezér a vasárnapi zárva tartásról

2015. május 7. 11:34

Egyre több partnerüzletet nyit a SPAR: az egyik legnagyobb hazai áruházlánc kimondva-kimondatlanul ezekkel a kis alapterületű, családi kézben levő boltokkal próbál küzdeni a vasárnapi zárva tartás ellen.

FRISS! Kiderült, melyik nap vásárolunk vasárnap helyett

Érdekes történettel kezdte a SPAR csütörtöki sajtótájékoztatóját Erwin Schmuck, az áruházlánc ügyvezető igazgatója. A vasárnapi zárva tartás kapcsán elmesélte, mit mondott neki a minap a magyartanárnője:

Vasárnap egész nap csak palacsintát ettem. Az volt otthon. Nem is volt olyan rossz.

A történettel a vezérigazgató azt próbálta illusztrálni, mennyire nem egyértelmű még mindig a vasárnapi boltbezárás hatása, néhány hét alatt nem született még róla komplex értékelés. Ezzel együtt próbálják terelni a vevőket más napokra - hétfőre, keddre és szerdára - például akciókkal, kuponokkal.

A vasárnapi zárva tartás új dolog, gyűjtjük az első tapasztalatokat

- tette hozzá Erwin Schmuck.

A vasárnapi boltzárral kapcsolatban Szalay Zsolt, az INTERSPAR értékesítési vezetője elmondta: meghosszabbították a nyitva tartást, a boltok működését a megnövekedett hétköznapi forgalomhoz alakították, optimalizálták a szállításokat.

Az áruházlánc 2014-ben 55 millió eurót fektetett be Magyarországon, egy év alatt 800 új munkahelyet teremtett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jelenleg 419 SPAR működik Magyarországon:

  • 32 INTERSPAR hipermarket
  • 363 SPAR szupermarket
  • 14 City SPAR üzletet
  • és 24 franchise üzletet (ezeket nem közvetlenül a cég, hanem alvállalkozó üzemelteti - jellemzően kis alapterületű boltok, sok esetben családi kézben)

A cég tovább tovább folytatja franchise-hálózatának kiépítését: a hivatalos közlés szerint "jelentősen növekedni fog" az ilyen üzletek száma.

Egyelőre azonban nem számolnak azzal, hogy beindul a cég webshopja: az idei évben biztosan nem vásárolhatunk online a SPAR-nál.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 29. 16:06