28 °C Budapest
Több ezer bejelentés: külföldre viszik az adózatlan jövedelmet

Több ezer bejelentés: külföldre viszik az adózatlan jövedelmet

2015. január 6. 09:30

A múlt év első felében nagyjából 5700 pénzmosással összefüggő bejelentést tettek a hazai pénzügyi intézmények és más szolgáltatók. A jelzések száma némiképp alulmúlta a korábbiakat, a pénzmosási ügyekkel foglalkozó iroda sok esetben kezdeményezett vizsgálatot az adófizetési kétségek tisztázásáért - írja a Magyar Nemzet.

Óvatosabbá váltak a hazai pénzügyi-gazdasági élet résztvevői. A bankok és más szolgáltatók feltehetően szeretnék elkerülni, hogy bármely, utóbb napvilágot látó pénzmosásos esetnél felmerüljön a nevük. A tapasztalatok szerint leginkább e felismerés lehet az oka annak, hogy az utóbbi időszakban egyre több pénzmosásra utaló bejelentést tettek az érintett szereplők.

A feltételezés alapjául szolgáló számsor szerint három évvel ezelőtt, 2012-ben nagyjából 7600 közlés érkezett a pénzmosás elleni információs irodához. Ehhez képest 2013-ban már megközelítőleg tizenháromezer jelzést regisztráltak, tavaly, fél év alatt pedig további körülbelül 5700 ügy került a szervezet elé.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?