Elképesztő, miket vesznek a NAV árverésein

Elképesztő, miket vesznek a NAV árverésein

Pénzcentrum
2015. január 5. 08:34

Jellemzően ingóságokat értékesítenek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) árverésein, de tavaly gazdára talált egy úttörőtábor, egy lóistálló és a siófoki vásárcsarnok is; az árverések során befolyt végrehajtási bevétel november végéig meghaladta a kétmilliárd forintot - írja Napi Gazdaság.

Összesen mintegy 22 ezer online és hagyományos árverést tartott a NAV tavaly november végéig - közölte a hivatal a lap kérdésére.

Az árverések döntő többsége az elektronikus árverési felületen (EÁF) zajlott, mivel hagyományos árverésre jellemzően csak akkor kerül sor, ha a lefoglalt ingóság telephelyre történő beszállítása megoldhatatlan vagy nem gazdaságos. Az összes árverés 92 százaléka ingóság, 8 százaléka ingatlan értékesítésére irányult. Az árverések során befolyt végrehajtási bevétel 2,023 milliárd forint volt.

Az ingóárverések többsége ruházati termék, jármű és járműalkatrészek kategóriában volt sikeres, az ingatlanok körében a családi házak értékesítése volt a legjellemzőbb. A nem végrehajtási eljárásokkal kapcsolatos vám- és bűnügyi szakterület eljárásai során lefoglalt, elkobzott ingóságok további 662 elektronikus árveréséből 511 sikeresen végződött. Itt átlagosan 3-4 ajánlattevő 10 ajánlatot tett, jellemzően fémkereskedelmi engedélyköteles anyagokat, járműveket és ruházati termékeket árvereztek. Az ebből származó költségvetési bevétel meghaladta a 160 millió forintot.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?