27 °C Budapest

Adósságban úszik a színésznő excége: a NAV is lecsapott

Pénzcentrum
2014. július 19. 16:00

Felszámolás alatt áll a színésznő ex-cége. Ugyan első ránézésre ő vonható felelősségre, hiszen a társaság még mindig az ő nevét viseli, de valójában már semmi köze ahhoz.

Gór Nagy Mária, a népszerű színi tanodát vezető művész nagy bajba került a napokban. Felröppent a hír ugyanis, hogy az általa vezetett tanodát üzemeltető cég hatalmas adósságot halmozott fel, és az végrehajtási eljárás alatt áll. Később kiderült, hogy Górnak már nincs köze a céghez - írja a Blikk.

Látszólag igen jól megy a dolga Gór Nagy Mária színi tanodájának. Csak idén annyi embert vettek fel, hogy a most kezdődő tanévben két osztályt kell majd indítani. Pedig a tandíj nem olcsó, a 2+1 éves oktatás a huszonegy év alattiaknak 70 ezer forint, a 21 éven felülieknek 150 ezer forint egy teljes tanévre. Akinek viszont már van valamilyen OKJ-s szakmája, annak 250 ezer forintot kell egy tanévre kifizetnie. Ha csak az újonnan beiratkozókkal és húszfős osztályokkal számolunk, ez egy huszonegy év alatti osztályt számolva is négy-öt millió forintot jelent éves szinten.

Mégis végrehajtási eljárás alatt áll a tanodát üzemeltető Gór Nagy Művek Művészeti Szolgáltató Betéti Társaság. A Blikk megkeresésére ezzel kapcsolatban a színésznő elmondta, hogy a céget tizenvalahány éve alapította, de már 6-7 éve kilépett belőle, azaz valójában a kettőnek már semmi köze egymáshoz. Gór kérte az üzemeltetőt, hogy rendezze el az anyagi ügyeket, mert csak kellemetlenséget okoz, hiszen még mindig az ő nevét viseli a vállalkozás, de ez sajnos azóta sem történt meg. Bosszantó, mert egy fillérrel sem tartozott soha. Gór úgy tudja, hamarosan felszámolják a bt.-t, és akkor véget ér a kálvária.

Idén az elmúlt hónapokban minden eddiginél több, összesen nagyjából tízezer cég szűnt meg. A második negyedévben 10 ezernél is több cég szűnt meg Magyarországon, ilyen sok vállalkozást soha korábban nem törölt a cégbíróság. Az érték 12 százalékkal haladja meg az előző negyedévi szintet, és több mint 13 százalékkal az előző év azonos időszakának eredményét. Az első félév egészéről ugyancsak elmondható, hogy rekordmagas megszűnési rátát hozott, az első hat hónapban regisztrált majdnem 20 ezer törlés ugyanis 10 százalékkal haladja meg a 2013-as második félévi adatot. A megszűnések mögött egyre kisebb számban jelenik meg okként a felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató jelentéséből. Nem úgy, mint Gór ex-cége. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?