-2 °C Budapest

Be kell zárni a benzinkutakon, hipermarketekben működő trafikoknak

Pénzcentrum
2013. november 29. 09:35

Egy csütörtökön megjelent, és november 30-án már hatályba is lépő kormányrendelet szerint a benzinkutakon és hipermarketekben működő trafikok jövő csak május végéig működhetnek - írja az Index.

Ami biztos: a 2500 négyzetméternél nagyobb eladóterű bevásárlóközpontokban, hipermarketekben illetve a benzinkutakon lévő dohányboltok működését korlátoznák.

A rendelet szerint a fent említett helyek környékén (parkolóban, parkban) sem működhetnek trafikok május 31-től, azok sem, amik a vámhatósági engedélyt egyébként megkapták és most is üzemelnek.

A kormányrendeletben azt is kimondják, hogy dohánybolt nem működhet "másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül". Ez csak azokra a trafikokra vonatkozik, melyek engedélyezését november 30-a, vagyis a rendelet hatályba lépése után kérik.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem