2 °C Budapest

Meglepetés: ismét kitolták a kasszacsere határidejét

MTI
2013. augusztus 17. 12:07

Harmadjára módosul az online pénztárgépek bevezetésének határideje, immár december 31. az a határidő, ami után minden kereskedőnek az adóhatósághoz online kapcsolattal bekötött pénztárgéppel kell rendelkeznie.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjára péntek este felkerült közleményből a felületes olvasónak nemigen derül ki, hogy milyen fontos döntés született az adóhatóságnál, nyilvánvalóan a szaktárca egyetértésével - írja a Népszabadság.

A közlemény szerint a pénztárgépátállás első ütemének (kiskasszák) határideje változatlanul augusztus 31., ám az új ütemezés szerint az adóalanyoknak addig csak regisztrálniuk kell a NAV-nál vagy az ügyfélkapun, és egy üzembe helyezési kódot kell kérniük. A hagyományos pénztárgépek december 31-ig használhatók, aki új üzletet indít, az is vásárolhat vagy bérelhet ilyet. A lényeg, hogy nyugtát mindenképpen adjon, s persze a már említett kód is kell. Online gépet azonban még minden kereskedő ráér rendelni.

A mostani könnyítés alig két héttel a harmadik határidő lejárta előtt született. A Nemzetgazdasági Minisztérium eredeti szándékai szerint január, majd április elseje volt az átállás végső dátuma, de amikor egyértelművé vált, hogy a gépeknek még a tervezésére és az engedélyezésére sem elég az idő, nemhogy több százezer legyártására, szeptember elseje lett az új dátum. Az elmúlt hetekben, amikor már sejteni lehetett, hogy ez sem tartható, már könnyítettek: elég volt megrendelni egy gépet, hogy a kereskedő mentesüljön a büntetés alól.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm