Hemzsegnek a feketemunkások a kisvállalkozásoknál

Pénzcentrum
2013. június 14. 09:06

Szinte az összes garanciális munkavállalói jog súlyos megsértésére talált példát a munkaügyi hatóság a szolgáltató szektorban tevékenykedő kis- és középvállalkozások célellenőrzésekor - írja a Napi Gazdaság.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal kezdeményezésére a megyei munkaügyi felügyelőségek összesen 925 munkaadó több mint 2 500 munkavállalóját érintően vizsgálódtak március 25. és április 19. között.

Az ellenőrzött munkaadók 74 százalékánál várható szabálytalanság megállapítása, a megyei munkaügyi felügyelőségek eddigi jelentése szerint 91 esetben munkaügyi bírság várható, amelynek összege együttesen meghaladhatja a 8 millió forintot.

A munkaügyi hatóság mintegy 100 foglalkoztatónál, 136 munkavállalót érintően tárt fel bejelentés nélküli foglalkoztatást, a leggyakoribb jogsértések közé tartozott a munkaidő-nyilvántartással kapcsolatos visszaélés, a munkaidőre, illetve a munkabér védelmére vonatkozó szabályok megszegése.

 

NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm