21 °C Budapest

Szaporodnak a szabad vállalkozói zónák

MTI
2013. május 16. 14:05

A kormány döntése alapján szabad vállalkozói zónává válik a Heves megyei Bélapátfalva, illetve a környező 12 település is - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a megyei kormányhivatal vezetője.

A határozat szerint a jövőben a kistérségi központon kívül Balaton, Bátor, Bekölce, Bükkszentmárton, Egerbocs, Egercsehi, Hevesaranyos, Mikófalva, Mónosbél, Nagyvisnyó, Szilvásvárad és Szúcs közigazgatási területén vehetőek igénybe a vállalkozói kedvezmények, közöttük az egy munkahely létrehozásáért járó 2 millió forintos támogatás - közölte Horváth László.

A döntés azt követően született meg, hogy a település polgármestere a helyi vállalkozók által aláírt kérelmet juttatott el a kormányhivatalhoz. Ebben azt kérte, hogy Heveshez és Pétervásárához hasonlóan Bélapátfalva is megkaphassa a szabad vállalkozási zónákat megillető kedvezményeket - tette hozzá a kormánymegbízott.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt év végén létrehozott zónákkal a kormány 47 leghátrányosabb kistérségét szándékozik a befektetők számára vonzóbbá tenni.

A program részeként az új munkahelyet teremtő vállalkozások adókedvezményeket és egyéb támogatásokat kapnak. A foglalkoztatás-bővítésre a cégek az alaptámogatáson felül munkahelyenként 400 ezer forint kiegészítő támogatást igényelhetnek, így összesen csaknem 2 millió forint járhat egy új munkahelyért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A zónák előnye továbbá a szociális hozzájárulási adó, a szakképzési hozzájárulás kedvezménye és az európai uniós fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés elősegítése is.

Horváth László márciusban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tervek szerint 10 milliárd forint beruházással édesítőszert, illetve mikro elasztikus gumilisztet (gumiőrleményt) gyártó üzemek létesülnek a Heves megyei Bélapátfalván, a város ipari parkjában. A közvetlenül 150, közvetve pedig további 100 munkahelyet teremtő fejlesztéseket Heves megyei, illetve helyi vállalkozások valósítják meg kínai, illetve az Eximbank által folyósított hitelből.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm