12 °C Budapest

Szaporodnak a szabad vállalkozói zónák

MTI
2013. május 16. 14:05

A kormány döntése alapján szabad vállalkozói zónává válik a Heves megyei Bélapátfalva, illetve a környező 12 település is - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a megyei kormányhivatal vezetője.

A határozat szerint a jövőben a kistérségi központon kívül Balaton, Bátor, Bekölce, Bükkszentmárton, Egerbocs, Egercsehi, Hevesaranyos, Mikófalva, Mónosbél, Nagyvisnyó, Szilvásvárad és Szúcs közigazgatási területén vehetőek igénybe a vállalkozói kedvezmények, közöttük az egy munkahely létrehozásáért járó 2 millió forintos támogatás - közölte Horváth László.

A döntés azt követően született meg, hogy a település polgármestere a helyi vállalkozók által aláírt kérelmet juttatott el a kormányhivatalhoz. Ebben azt kérte, hogy Heveshez és Pétervásárához hasonlóan Bélapátfalva is megkaphassa a szabad vállalkozási zónákat megillető kedvezményeket - tette hozzá a kormánymegbízott.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt év végén létrehozott zónákkal a kormány 47 leghátrányosabb kistérségét szándékozik a befektetők számára vonzóbbá tenni.

A program részeként az új munkahelyet teremtő vállalkozások adókedvezményeket és egyéb támogatásokat kapnak. A foglalkoztatás-bővítésre a cégek az alaptámogatáson felül munkahelyenként 400 ezer forint kiegészítő támogatást igényelhetnek, így összesen csaknem 2 millió forint járhat egy új munkahelyért.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A zónák előnye továbbá a szociális hozzájárulási adó, a szakképzési hozzájárulás kedvezménye és az európai uniós fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés elősegítése is.

Horváth László márciusban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tervek szerint 10 milliárd forint beruházással édesítőszert, illetve mikro elasztikus gumilisztet (gumiőrleményt) gyártó üzemek létesülnek a Heves megyei Bélapátfalván, a város ipari parkjában. A közvetlenül 150, közvetve pedig további 100 munkahelyet teremtő fejlesztéseket Heves megyei, illetve helyi vállalkozások valósítják meg kínai, illetve az Eximbank által folyósított hitelből.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm