14 °C Budapest

Címke: eximbank (20 cikk)

MTI | 2013. május 16. 14:05

Szaporodnak a szabad vállalkozói zónák

A kormány döntése alapján szabad vállalkozói zónává válik a Heves megyei Bélapátfalva, illetve a környező 12 település is - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a megyei kormányhivatal vezetője.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 29. 13:04

Vállalkozók figyelem: újdonság a Budapest Banknál

A vállalkozások hosszabb távú tervezését segítendő, valamint likviditási gondjaira, készletfinanszírozási igényeire adott válaszként a Budapest Bank augusztus végétől kínálja mikro- illetve kis-és középvállalkozások (kkv) részére a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt és a Széchenyi Forgóeszközhitelt.

Pénzcentrum | 2010. június 17. 16:02

Magyar Külgazdasági Szövetség: erősíteni kell a magyar exportot

Hat pontból álló intézkedéscsomagot javasol a kormánynak a Magyar Külgazdasági Szövetség. A szakmai szövetség szerint Magyarország világkereskedelembe való integrációja csaknem kizárólag multinacionális cégeken keresztül érvényesül. Továbbra is megoldatlan feladat maradt a hazai vállalkozások exportképességének kérdése. Ezért a jelenlegitől merőben eltérő, új szemléletű kormányzati intézkedéseket szorgalmaznak.

Pénzcentrum | 2009. december 11. 14:32

Félmilliárdos bukta lehet a kínai túró rudi

A több mint féléve tartó próbaüzem ellenére a sorozatgyártás még nem kezdődött el, ráadásul a magyar technológiát magyar állami hitelből megvásárló kínai cég nem kezdte el a kölcsön törlesztését, és időközben vitába keveredett a hetek óta elérhetetlen magyar partnerével.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 3. 08:58

Jó hír a keletre kacsintgató vállalkozásoknak

Ismét nyújt külföldi értékesítés esetén vevőhiteleket az Eximbank - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Bodnár Zoltán vezérigazgató. Ezzel esély nyílik a betörésre az OECD-n kívüli piacokra olyan vállalkozások számára is, akik eddig még nem voltak jelen ezekben az országokban.

Pénzcentrum | 2009. március 10. 17:30

Laoszba utazott a gazdasági szakállamtitkár - itthon nem lenne jobb dolga?

Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára, külgazdasági kormánybiztos vezetésével népes magyar kormányzati és üzletember delegáció látogatott Indokínába. A küldöttség a tavalyi év végén megindított intenzív gazdaságdiplomáciai offenzíva újabb állomásaként kereste fel 2009. március 5. és 10. között Vietnamot, Laoszt és Kambodzsát. A körút egyik legfontosabb eredményeként került sor a magyar kötött segélyhitel felajánlásra vonatkozó, magyar-laoszi pénzügyi együttműködési keretprogram kialakításáról szóló megállapodás és az annak alapján megvalósuló projektek hitel-megállapodásainak aláírására.

Pénzcentrum | 2009. február 20. 08:15

Az OTP Bank Romania vezetője kamattámogatásokat vár

A román államnak minden bank számára forrásokat kellene biztosítania és kamattámogatást kellene nyújtania a kis- és középvállalatok megsegítése érdekében - mondta Diósi László, az OTP Bank Romania vezérigazgatója.

Pénzcentrum | 2008. október 27. 10:00

Termeljünk exportra!

A külgazdasági kerekasztal intézményének fenntartását, rendezvényeinek folytatását, rendszerességük, témaköreik, kompetenciáik meghatározását is tartalmazza az a javaslatcsomag, melyet az idei év tavaszán a tanácskozás-sorozat lezárultával dolgoztak ki a szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét