21 °C Budapest

Gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség a magyar faluban

MTI
2013. május 6. 17:05

Szerszámnyélgyártó és savanyítóüzemet hoznak létre a Start közmunkaprogram keretében, mintegy 170 millió forintos beruházással a Heves megyei Ivádon - tájékoztatta a település független polgármestere hétfőn az MTI-t.

Ivády Gábor közölte, hogy a két vállalkozás 43 embernek biztosít munkát, így gyakorlatilag megszűnik a munkanélküliség a négyszáz lakosú községben.

Elmondta: az elképzelés szerint a szerszámnyélgyártó üzem együtt működik majd a Nógrád megyei nagykeresztúri kovácsolt kéziszerszámokat előállító egységgel, amely szintén a Start közmunkaprogram támogatásával létesül. Az így előállított kéziszerszámokat használhatják majd országszerte a közmunkások.


Nagyobb térképre váltás

A savanyítóüzemet háromhektárnyi fóliasátor egészíti ki, ahol a savanyítandó uborkát és almapaprikát termesztik. Számításaik szerint évente 100-120 ezer kilogramm zöldséget savanyíthatnak az üzemben, ebből 80 ezer kilogrammra már van előrendelésük.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A savanyítóüzem három év alatt önfenntartóvá válik - mondta Ivády Gábor.

(Címlapkép: ivad.hu)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29