1 °C Budapest

Összeolvad a Shopline és a Libri

Pénzcentrum
2013. május 10. 14:32

A Shopline és a Libri nagytulajdonosa, a Közép-európai Média Kiadói és Szolgáltató Kft. (CEMP) és az SQ Invest a mai napon megállapodtak abban, hogy a két céget összevonják, mely a jövőben Libri-Shopline Nyrt. néven működne tovább.

A két cég összevonásáról közös sajtótájékoztató keretében számoltak be az érintett tulajdonosok, valamint a létrejövő cégcsoport menedzsmentjének képviselői. A tranzakciót a GVH-nak még jóvá kell hagyni, de ha ez megtörténik, azzal a hazai kulturális és könyvpiacon meghatározónak számító szereplő jöhet létre.

Az új cég jelentős kiadói vagyon felett fog rendelkezni, és piaci ereje és pénzügyi pozíciója révén sikeresen felveheti a versenyt a nemzetközi cégekkel is. Ez fontos szempont, mivel a kulturális javak kereskedelme nemzetközi színtéren zajlik, így a társaságnak nem csak a hazai konkurenciával kell szembenézni.

Spéder Zoltán, a CEMP elnöke az eseményen elmondta, hosszú ideig tartó tárgyalás sorozat zárult le. A CEMP a tárgyalások során megfelelő irányítási kontrollokkal biztosította meghatározó befolyását a cég életében. Spéder Zoltán hozzátette, a létrejövő cégcsoportnak minden esélye megvan arra, hogy a régióban komoly sikereket érjen el.

Starcz Ákos, a Shopline vezetője az eseményen elmondta, az egyes márkák közül a Shopline, a Libri és a Bookline is megmarad, a Libri bolthálózat változatlanul tovább működik, kiegészülve Shopline/Bookline márkaboltokkal. A Bookline könyvkiadó tevékenysége is megmarad, de ez átkerül a Libri kiadóhoz.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?