27 °C Budapest

Összeolvad a Shopline és a Libri

Pénzcentrum
2013. május 10. 14:32

A Shopline és a Libri nagytulajdonosa, a Közép-európai Média Kiadói és Szolgáltató Kft. (CEMP) és az SQ Invest a mai napon megállapodtak abban, hogy a két céget összevonják, mely a jövőben Libri-Shopline Nyrt. néven működne tovább.

A két cég összevonásáról közös sajtótájékoztató keretében számoltak be az érintett tulajdonosok, valamint a létrejövő cégcsoport menedzsmentjének képviselői. A tranzakciót a GVH-nak még jóvá kell hagyni, de ha ez megtörténik, azzal a hazai kulturális és könyvpiacon meghatározónak számító szereplő jöhet létre.

Az új cég jelentős kiadói vagyon felett fog rendelkezni, és piaci ereje és pénzügyi pozíciója révén sikeresen felveheti a versenyt a nemzetközi cégekkel is. Ez fontos szempont, mivel a kulturális javak kereskedelme nemzetközi színtéren zajlik, így a társaságnak nem csak a hazai konkurenciával kell szembenézni.

Spéder Zoltán, a CEMP elnöke az eseményen elmondta, hosszú ideig tartó tárgyalás sorozat zárult le. A CEMP a tárgyalások során megfelelő irányítási kontrollokkal biztosította meghatározó befolyását a cég életében. Spéder Zoltán hozzátette, a létrejövő cégcsoportnak minden esélye megvan arra, hogy a régióban komoly sikereket érjen el.

Starcz Ákos, a Shopline vezetője az eseményen elmondta, az egyes márkák közül a Shopline, a Libri és a Bookline is megmarad, a Libri bolthálózat változatlanul tovább működik, kiegészülve Shopline/Bookline márkaboltokkal. A Bookline könyvkiadó tevékenysége is megmarad, de ez átkerül a Libri kiadóhoz.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm