1 °C Budapest

Összeolvad a Shopline és a Libri

Pénzcentrum
2013. május 10. 14:32

A Shopline és a Libri nagytulajdonosa, a Közép-európai Média Kiadói és Szolgáltató Kft. (CEMP) és az SQ Invest a mai napon megállapodtak abban, hogy a két céget összevonják, mely a jövőben Libri-Shopline Nyrt. néven működne tovább.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A két cég összevonásáról közös sajtótájékoztató keretében számoltak be az érintett tulajdonosok, valamint a létrejövő cégcsoport menedzsmentjének képviselői. A tranzakciót a GVH-nak még jóvá kell hagyni, de ha ez megtörténik, azzal a hazai kulturális és könyvpiacon meghatározónak számító szereplő jöhet létre.

Az új cég jelentős kiadói vagyon felett fog rendelkezni, és piaci ereje és pénzügyi pozíciója révén sikeresen felveheti a versenyt a nemzetközi cégekkel is. Ez fontos szempont, mivel a kulturális javak kereskedelme nemzetközi színtéren zajlik, így a társaságnak nem csak a hazai konkurenciával kell szembenézni.

Spéder Zoltán, a CEMP elnöke az eseményen elmondta, hosszú ideig tartó tárgyalás sorozat zárult le. A CEMP a tárgyalások során megfelelő irányítási kontrollokkal biztosította meghatározó befolyását a cég életében. Spéder Zoltán hozzátette, a létrejövő cégcsoportnak minden esélye megvan arra, hogy a régióban komoly sikereket érjen el.

Starcz Ákos, a Shopline vezetője az eseményen elmondta, az egyes márkák közül a Shopline, a Libri és a Bookline is megmarad, a Libri bolthálózat változatlanul tovább működik, kiegészülve Shopline/Bookline márkaboltokkal. A Bookline könyvkiadó tevékenysége is megmarad, de ez átkerül a Libri kiadóhoz.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20