4 °C Budapest

Ezek a legolvasottabb könyvek idén karácsonykor: a lista

Pénzcentrum
2012. december 19. 17:02

Vitathatatlan, hogy a karácsonyi ajándékozás egyik slágere a könyv: a felmérések szerint évről-évre a legnépszerűbb ajándékok közé tartozik. A Pénzcentrum.hu most megmutatja, melyek a legnépszerűbb könyvek Magyarországon, melyek az olvasók kedvencei, és kik azok a szerzők, akik leginkább megragadják az olvasók érdeklődését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Néhány nappal karácsony előtt eldőlni látszik, hogy az Ötven árnyalat-trilógia lehet a karácsonyi szezon nagy nyertese. Mint az aBookline könyveladási toplistájából kiderül, E.L. James könyvsorozata igen előkelő helyen szerepel. A szabadság ötven árnyalataaz első, A szürke ötven árnyalata a 4., míg A sötét ötven árnyalataa 7. helyen szerepel. A trilógia eddig megjelent részei pedig szintén kirobbanthatatlanok a listáról - csupán helyet cseréltek az elmúlt hetekben.

Nyáry Krisztián vizuális szempontból sem utolsó kötete októberben villámgyorsasággal szerezte meg a Bookline sikerlistájának első helyét, a legfrissebb adatok szerint jelenleg a dobogó második fokán szerepel a magyar írók, költők izgalmas magánéletét bemutató Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv.

A TELJES LISTÁHOZ KATTINTS IDE!

A Csokoládé és a Csokoládécipő után Joanne Harris trilógiájának várva várt harmadik kötete, a Csokoládés barack - Csokoládé 3. jelenleg a sikerlista harmadik helyén található. Ahogy a Sunday Times kritikája fogalmaz: "Joanne Harris illatokban és ízekben gazdag, lebilincselő szerelmi története egy elragadó világba kalauzolja az olvasót."


Az ötödik helyen J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek világhírű szerzőjének első, felnőtteknek szóló regénye, azÁtmeneti üresedésszerepel. Szintén előkelő helyen (a lista hatodik helyén) találjuk a magyar zene és képzőművészet ismert alakjának, Kiss Tibornak Neonradír című könyvét, amely néhány hete jelent meg a Bookline Könyvek kiadásában. A Neonradír új oldaláról mutatja be a Quimby énekes-gitáros-dalszövegíróját - az évekig készülő album Kiss Tibi életének és gondolatainak képeskönyve: az egyetemista, szárnyait bontogató festő, a mámor démonaival megküzdő sztár és az újrakezdő művész alkotásainak gyűjteménye, amelynek minden oldala önálló műalkotás.

Több olyan kötettel is találkozhatunk az aktuális sikerlistán, amely egy ismert személyiség legbenső gondolatairól mesél. A Bookline Könyvek kiadványaként látott napvilágot Bárdos András könyve Kern Andrásról (9.), az Ezt nem lehet leírni. A meglepő sztorikban cseppet sem szűkölködő kötet a karácsonyi időszak egyik nagy dobása, a vallomások sora pedig folytatódik, hiszen több ismert hazai és külföldi személyiség döntött úgy, hogy egy őszinte könyvben tálal ki a világnak.

Az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb magyar vízilabdás,Kásás Tamás M. Kiss Csabával közösen nézett a sportolólét legmélyére: a "brutálisan őszinte" könyv jelenleg a 13. helyen található. A hazai hírességek nem riadnak vissza az esetükben kissé rendhagyóbb írásos megnyilvánulásoktól sem: Liptai Claudia kalandregénye, azÁlomnő kitartóan menetel felfelé a listán (26.), Kulka János pedig izgalmas önéletrajzi történetekkel és ínycsiklandó ételekkel csillapítja az olvasó éhségét Önételrajzában (46.).

A világsztárok újdonságainak esetében nem mehetünk el Bear Grylls, a hivatásos túlélő életrajzi könyve mellett sem, aki Tűzön-vízen át! című kötetében (15.) először mesél őszintén életéről. És ha már a napi 24 órás hősködés egyik úttörője ilyen jó helyezést ért el, óhatatlan, hogy mindenki terminátora, Arnold Schwarzenegger is felbukkanjon a nyomában. A testépítő-világbajnokból világsztárrá, majd kormányzóvá avanzsált Arnie szintén most látta elérkezettnek az időt egy kiadós számvetésre: a Bookline listájának 38. helyén állóEmlékmás - Életem hihetetlen, de igaz története valószínűleg jó pár férfiember karácsonyi csomagjának lesz elengedhetetlen kelléke.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mick Jagger életrajzával sem lesz ez másképp, hiszen az idén 50 éves Rolling Stones frontembere Christopher Andersen Mick Jagger - Egy féktelen zseni extrém élete című könyvében (28.) elsőként hozott nyilvánosságra olyan történeteket, amelyek eddig a múlt diszkrét homályában lapultak.

Nincs karácsony zene nélkül...

A zenei CD-k, DVD-k aktuális sikerlistáján egyértelműen tarolnak a magyar előadók. A TOP 10-ben nyolc hazai előadó/zenekar szerepel: az első helyen Ákos 2084 című albuma található, megelőzve a Quimby koncertalbumát (Két koncert), valamint Endi és Havasi BalázsFreedom (Drum & Piano Project)című kiadványát.


A tízes lista középmezőnyében találkozhatunk külföldi előadókkal: Michael Bublé karácsonyi lemeze (Christmas) a 4., a tinik kedvencének számító One Direction Up All Night Longcímű DVD-je az 5. helyen szerepel.

A karácsonyi kedvencek között találhatjuk még Péterfy Borit, aGhymest, aCsík zenekart és a zongora-virtuóz Havasi Balázst is.

A TELJES LISTÁHOZ KATTINS IDE!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20