15 °C Budapest

Ezek a legolvasottabb könyvek idén karácsonykor: a lista

Pénzcentrum
2012. december 19. 17:02

Vitathatatlan, hogy a karácsonyi ajándékozás egyik slágere a könyv: a felmérések szerint évről-évre a legnépszerűbb ajándékok közé tartozik. A Pénzcentrum.hu most megmutatja, melyek a legnépszerűbb könyvek Magyarországon, melyek az olvasók kedvencei, és kik azok a szerzők, akik leginkább megragadják az olvasók érdeklődését.

Néhány nappal karácsony előtt eldőlni látszik, hogy az Ötven árnyalat-trilógia lehet a karácsonyi szezon nagy nyertese. Mint az aBookline könyveladási toplistájából kiderül, E.L. James könyvsorozata igen előkelő helyen szerepel. A szabadság ötven árnyalataaz első, A szürke ötven árnyalata a 4., míg A sötét ötven árnyalataa 7. helyen szerepel. A trilógia eddig megjelent részei pedig szintén kirobbanthatatlanok a listáról - csupán helyet cseréltek az elmúlt hetekben.

Nyáry Krisztián vizuális szempontból sem utolsó kötete októberben villámgyorsasággal szerezte meg a Bookline sikerlistájának első helyét, a legfrissebb adatok szerint jelenleg a dobogó második fokán szerepel a magyar írók, költők izgalmas magánéletét bemutató Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv.

A TELJES LISTÁHOZ KATTINTS IDE!

A Csokoládé és a Csokoládécipő után Joanne Harris trilógiájának várva várt harmadik kötete, a Csokoládés barack - Csokoládé 3. jelenleg a sikerlista harmadik helyén található. Ahogy a Sunday Times kritikája fogalmaz: "Joanne Harris illatokban és ízekben gazdag, lebilincselő szerelmi története egy elragadó világba kalauzolja az olvasót."


Az ötödik helyen J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek világhírű szerzőjének első, felnőtteknek szóló regénye, azÁtmeneti üresedésszerepel. Szintén előkelő helyen (a lista hatodik helyén) találjuk a magyar zene és képzőművészet ismert alakjának, Kiss Tibornak Neonradír című könyvét, amely néhány hete jelent meg a Bookline Könyvek kiadásában. A Neonradír új oldaláról mutatja be a Quimby énekes-gitáros-dalszövegíróját - az évekig készülő album Kiss Tibi életének és gondolatainak képeskönyve: az egyetemista, szárnyait bontogató festő, a mámor démonaival megküzdő sztár és az újrakezdő művész alkotásainak gyűjteménye, amelynek minden oldala önálló műalkotás.

Több olyan kötettel is találkozhatunk az aktuális sikerlistán, amely egy ismert személyiség legbenső gondolatairól mesél. A Bookline Könyvek kiadványaként látott napvilágot Bárdos András könyve Kern Andrásról (9.), az Ezt nem lehet leírni. A meglepő sztorikban cseppet sem szűkölködő kötet a karácsonyi időszak egyik nagy dobása, a vallomások sora pedig folytatódik, hiszen több ismert hazai és külföldi személyiség döntött úgy, hogy egy őszinte könyvben tálal ki a világnak.

Az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb magyar vízilabdás,Kásás Tamás M. Kiss Csabával közösen nézett a sportolólét legmélyére: a "brutálisan őszinte" könyv jelenleg a 13. helyen található. A hazai hírességek nem riadnak vissza az esetükben kissé rendhagyóbb írásos megnyilvánulásoktól sem: Liptai Claudia kalandregénye, azÁlomnő kitartóan menetel felfelé a listán (26.), Kulka János pedig izgalmas önéletrajzi történetekkel és ínycsiklandó ételekkel csillapítja az olvasó éhségét Önételrajzában (46.).

A világsztárok újdonságainak esetében nem mehetünk el Bear Grylls, a hivatásos túlélő életrajzi könyve mellett sem, aki Tűzön-vízen át! című kötetében (15.) először mesél őszintén életéről. És ha már a napi 24 órás hősködés egyik úttörője ilyen jó helyezést ért el, óhatatlan, hogy mindenki terminátora, Arnold Schwarzenegger is felbukkanjon a nyomában. A testépítő-világbajnokból világsztárrá, majd kormányzóvá avanzsált Arnie szintén most látta elérkezettnek az időt egy kiadós számvetésre: a Bookline listájának 38. helyén állóEmlékmás - Életem hihetetlen, de igaz története valószínűleg jó pár férfiember karácsonyi csomagjának lesz elengedhetetlen kelléke.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mick Jagger életrajzával sem lesz ez másképp, hiszen az idén 50 éves Rolling Stones frontembere Christopher Andersen Mick Jagger - Egy féktelen zseni extrém élete című könyvében (28.) elsőként hozott nyilvánosságra olyan történeteket, amelyek eddig a múlt diszkrét homályában lapultak.

Nincs karácsony zene nélkül...

A zenei CD-k, DVD-k aktuális sikerlistáján egyértelműen tarolnak a magyar előadók. A TOP 10-ben nyolc hazai előadó/zenekar szerepel: az első helyen Ákos 2084 című albuma található, megelőzve a Quimby koncertalbumát (Két koncert), valamint Endi és Havasi BalázsFreedom (Drum & Piano Project)című kiadványát.


A tízes lista középmezőnyében találkozhatunk külföldi előadókkal: Michael Bublé karácsonyi lemeze (Christmas) a 4., a tinik kedvencének számító One Direction Up All Night Longcímű DVD-je az 5. helyen szerepel.

A karácsonyi kedvencek között találhatjuk még Péterfy Borit, aGhymest, aCsík zenekart és a zongora-virtuóz Havasi Balázst is.

A TELJES LISTÁHOZ KATTINS IDE!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem