2 °C Budapest

Ezek a legolvasottabb könyvek idén karácsonykor: a lista

Pénzcentrum
2012. december 19. 17:02

Vitathatatlan, hogy a karácsonyi ajándékozás egyik slágere a könyv: a felmérések szerint évről-évre a legnépszerűbb ajándékok közé tartozik. A Pénzcentrum.hu most megmutatja, melyek a legnépszerűbb könyvek Magyarországon, melyek az olvasók kedvencei, és kik azok a szerzők, akik leginkább megragadják az olvasók érdeklődését.

Néhány nappal karácsony előtt eldőlni látszik, hogy az Ötven árnyalat-trilógia lehet a karácsonyi szezon nagy nyertese. Mint az aBookline könyveladási toplistájából kiderül, E.L. James könyvsorozata igen előkelő helyen szerepel. A szabadság ötven árnyalataaz első, A szürke ötven árnyalata a 4., míg A sötét ötven árnyalataa 7. helyen szerepel. A trilógia eddig megjelent részei pedig szintén kirobbanthatatlanok a listáról - csupán helyet cseréltek az elmúlt hetekben.

Nyáry Krisztián vizuális szempontból sem utolsó kötete októberben villámgyorsasággal szerezte meg a Bookline sikerlistájának első helyét, a legfrissebb adatok szerint jelenleg a dobogó második fokán szerepel a magyar írók, költők izgalmas magánéletét bemutató Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv.

A TELJES LISTÁHOZ KATTINTS IDE!

A Csokoládé és a Csokoládécipő után Joanne Harris trilógiájának várva várt harmadik kötete, a Csokoládés barack - Csokoládé 3. jelenleg a sikerlista harmadik helyén található. Ahogy a Sunday Times kritikája fogalmaz: "Joanne Harris illatokban és ízekben gazdag, lebilincselő szerelmi története egy elragadó világba kalauzolja az olvasót."


Az ötödik helyen J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek világhírű szerzőjének első, felnőtteknek szóló regénye, azÁtmeneti üresedésszerepel. Szintén előkelő helyen (a lista hatodik helyén) találjuk a magyar zene és képzőművészet ismert alakjának, Kiss Tibornak Neonradír című könyvét, amely néhány hete jelent meg a Bookline Könyvek kiadásában. A Neonradír új oldaláról mutatja be a Quimby énekes-gitáros-dalszövegíróját - az évekig készülő album Kiss Tibi életének és gondolatainak képeskönyve: az egyetemista, szárnyait bontogató festő, a mámor démonaival megküzdő sztár és az újrakezdő művész alkotásainak gyűjteménye, amelynek minden oldala önálló műalkotás.

Több olyan kötettel is találkozhatunk az aktuális sikerlistán, amely egy ismert személyiség legbenső gondolatairól mesél. A Bookline Könyvek kiadványaként látott napvilágot Bárdos András könyve Kern Andrásról (9.), az Ezt nem lehet leírni. A meglepő sztorikban cseppet sem szűkölködő kötet a karácsonyi időszak egyik nagy dobása, a vallomások sora pedig folytatódik, hiszen több ismert hazai és külföldi személyiség döntött úgy, hogy egy őszinte könyvben tálal ki a világnak.

Az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb magyar vízilabdás,Kásás Tamás M. Kiss Csabával közösen nézett a sportolólét legmélyére: a "brutálisan őszinte" könyv jelenleg a 13. helyen található. A hazai hírességek nem riadnak vissza az esetükben kissé rendhagyóbb írásos megnyilvánulásoktól sem: Liptai Claudia kalandregénye, azÁlomnő kitartóan menetel felfelé a listán (26.), Kulka János pedig izgalmas önéletrajzi történetekkel és ínycsiklandó ételekkel csillapítja az olvasó éhségét Önételrajzában (46.).

A világsztárok újdonságainak esetében nem mehetünk el Bear Grylls, a hivatásos túlélő életrajzi könyve mellett sem, aki Tűzön-vízen át! című kötetében (15.) először mesél őszintén életéről. És ha már a napi 24 órás hősködés egyik úttörője ilyen jó helyezést ért el, óhatatlan, hogy mindenki terminátora, Arnold Schwarzenegger is felbukkanjon a nyomában. A testépítő-világbajnokból világsztárrá, majd kormányzóvá avanzsált Arnie szintén most látta elérkezettnek az időt egy kiadós számvetésre: a Bookline listájának 38. helyén állóEmlékmás - Életem hihetetlen, de igaz története valószínűleg jó pár férfiember karácsonyi csomagjának lesz elengedhetetlen kelléke.

Mick Jagger életrajzával sem lesz ez másképp, hiszen az idén 50 éves Rolling Stones frontembere Christopher Andersen Mick Jagger - Egy féktelen zseni extrém élete című könyvében (28.) elsőként hozott nyilvánosságra olyan történeteket, amelyek eddig a múlt diszkrét homályában lapultak.

Nincs karácsony zene nélkül...

A zenei CD-k, DVD-k aktuális sikerlistáján egyértelműen tarolnak a magyar előadók. A TOP 10-ben nyolc hazai előadó/zenekar szerepel: az első helyen Ákos 2084 című albuma található, megelőzve a Quimby koncertalbumát (Két koncert), valamint Endi és Havasi BalázsFreedom (Drum & Piano Project)című kiadványát.


A tízes lista középmezőnyében találkozhatunk külföldi előadókkal: Michael Bublé karácsonyi lemeze (Christmas) a 4., a tinik kedvencének számító One Direction Up All Night Longcímű DVD-je az 5. helyen szerepel.

A karácsonyi kedvencek között találhatjuk még Péterfy Borit, aGhymest, aCsík zenekart és a zongora-virtuóz Havasi Balázst is.

A TELJES LISTÁHOZ KATTINS IDE!

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03