7 °C Budapest

Ezért dőlt be a Bricostore Magyarországon?

Pénzcentrum
2013. február 28. 15:09

Érdekes változások előtt áll a barkácspiac Európában. Kevéssé a nagyvárosokban, sokkal inkább kis-és közepes településeken találnak fejlődési lehetőséget, új vásárlóerőt az ilyen profilú üzletláncok, a nagy alapterületű boltok pedig komoly gondban vannak - hangzott el a Let's do it üzletláncot üzemeltető 3e csoport csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az utóbbi években a gazdasági visszaeséssel párhuzamosan nehéz időszakot élt meg a hazai barkácspiac is, talán a 2012-es év hagyta a legmélyebb nyomokat a szegmensen, szinte minden piaci szereplő megérezte a visszaesést. A leginkább élő példa a Bricosotre francia lánc bedőlése, de a másik két nagy hálózat, a Baumax és a Praktiker is nehézségekkel küzd, azon dolgoznak, hogy változtassanak koncepciójukon, a piaci helyzethez igazodva - mondta el egy csütörtöki sajtótájékoztatón Günther Pacher, a 3e cégcsoport vezérigazgatója.

A vezérigazgató úgy látja, a nagy területű barkácsláncok eddigi stratégiája többé-kevésbé zsákutcának bizonyult: a jól menő években ezek a láncok folyamatosan növelték eladóterüket, azonban egy idő után már ők maguk sem tudták kihasználni ezeket a tereket. Azért, hogy kitöltsék a helyeket, az áruházláncok olyan termékeket kezdtek el forgalmazni, amelyek már egyáltalán nem tartoztak a profiljukba.

Auszriából indult
Az osztrák eredetű 3e önálló szerszám-szakkereskedések társulása, amely 12 országban van jelen Európában, leginkább az Ausztriát körülvevő országokban.

A 3e-csoport jelenleg magyar 25 tagvállalatnak nyújt támogatást, ebből tízen pedig a Let's do it koncepció szerint működnek.


Pacher szerint a nemzetközi prognózisok azt mutatják, hogy a kisebb alapterülettel dolgozó láncok sikeresebbek lehetnek a piacon, igaz, oda kell figyelniük arra, hogy ezt a kisebb választékot a vevők igényeihez igazítsák. Fontos tehát, hogy egy jól felépített szortimentet kínáljanak, fölösleges tehát öt hasonló árú, minőségű fúrógépet a polcokon tartani - véli Günther Pacher. Fontosak az olyan szolgáltatások, amelyek a vevői elégedettséget szolgálják, ilyen lehet például, hogy egy fűnyírót nem dobozban, hanem összeszerelve vihet ki az áruházból.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kérdés persze, hogy a szaküzleti minőség, kiszolgálás, szaktanácsadás a nagy láncokhoz képest magasabb árat is jelent-e, és hogy ez a magasabb ár nem taszítja-e el a rendkívül árérzékeny magyar vásárlókat. Mint azt a vezérigazgató a Pénzcentrum.hu-nak elmondta, céljuk éppen az, hogy csoportszinten ugyanazt az árat kínálják, mint a nagy láncok, ugyanakkor azt elismerte, hogy a szaküzleti profilhoz hozzátartozik az is, hogy magasabb minőségű de drágább alternatívát kínálnak a vásárlóknak. A csoport sajátmárkás termékeket is kínál, melyek közül több eszköz professzionális felhasználásra is alkalmas.

A vezérigazgató ugyanakkor hangot adott annak is, hogy nem hisz az online barkács-kereskedelemben, leginkább a szaktanácsadás hiánya és a nehézkes garanciális, szavatossági folyamat miatt. Magyarországon nkább a meglévő üzletek fejlesztésében, újabb szakkereskedések bevonásában gondolkozik a cégcsoport.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm