18 °C Budapest

A legendás magyar áruház végnapjai: mi lesz a hatalmas épülettel?

2011. augusztus 12. 09:02

Több bútoráruház is eltűnik Budapesten, a Róbert Károly körút környékéről. Pár napja a volt Material Center jelentett be profilváltást, a szemközti Domus áruház pedig végső kiárusítást tart - írja a Világgazdaság.

A legnagyobb Domus bolt hamarosan, pár héten belül végleg bezár. Az áruház központi telefonja folyamatosan foglaltat jelez, s már a cég domus.hu internetes oldala sem üzemel. A 10 ezer négyzetméteres ingatlant kiadásra kínálják, hogy mi működik majd benne, még nem tudni.

A hálózat korábbi egységeinek egy részét a Tesco bérli, pár áruház pedig kínai üzletházként üzemel tovább. Jelenlegi információk szerint az előbbire nem sok esély van.

Iglódi-Csató Judit, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: Tesco áruház a Róbert Károly körúton biztosan nem lesz, a Domus áruházként ismert helyszínen a lánc nem tervezi újabb egység nyitását.

A hatalmas ingatlan hasznosítása nem egyszerű feladat: egyrészt nehézkes a megközelíthetősége, a metrótól messze van, parkolóhely nincs, másrészt pedig szinte biztos, hogy a létesítményre komoly összeget kellene fordítani ahhoz, hogy valóban vonzó legyen a lehetséges bérlők számára.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A magyarországi bútorkereskedelem alapjainak lerakása a Domus jogelődjének, a Bútorért Vállalatnak a nevéhez fűződik. A Bútorért teremtette meg a kulturált bútorkereskedelem alapjait azzal, hogy a budapesti Domus Áruházat Közép-Európa legnagyobb lakberendezési áruházaként indította útjára 1974-ben, majd kiépítette az országos hálózatot. 

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?