22 °C Budapest

Koncentrált a céges piac: 10 bank tarol

2011. június 7. 10:02

A vállalati ügyfelek több mint háromnegyede a tíz legnagyobb banknál kezeli pénzügyeit. Az elmúlt egy évben az FHB növelte leginkább ügyfélszámát, bár ez az Allianz Bankkal való összeolvadásnak volt elsősorban köszönhető - állapítja meg a Dun & Bradstreet felmérése.

Koncentráltságában nem változott a vállalati bankpiac, az ügyfelek 77 százalékán osztozik a tíz legnagyobb hitelintézet. A maradék 23 százaléknyi ügyfélkör viszont 225 hitelintézet ügyfele. Ügyfélszámokat összegző listán továbbra is stabilan vezet az OTP Bank, a maga 92 ezer ügyfelével -állapítja meg a Dun & Bradstreet felmérése.

A legnagyobb növekedést az FHB tudhatja magáénak, bár ez leginkább az Allianz Bank felvásárlásának tudható be. Ez a nagyszabású bővülés magas kockázat növekedéssel is járt, aminek kezelése nagy munkát jelentett a banknak.

A Raiffeisen Banknál ellentétes folyamatok zajlanak le, ügyfélszámuk 17 százalékkal esett vissza. Ez leginkább a banki kockázatkezelésnek tudható be, a legbizonytalanabb cégek kerültek ki a bank ügyfélköréből.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?