Orbán nem tudja, mennyit ér a minimálbér. Repül az adóhurok

Pénzcentrum
2011. június 5. 19:02

Orbán Viktor nem tudja, mennyi marad azoknak, akik csak minimálbért tudnak hazavinni. De nem csak ebből, az állami nyugdíjból is éhen halhatunk. Frankhiteleseknek sem tudják, jól járnak a mentőcsomaggal? Ez történt a héten. A Pénzcentrum. hu heti elemzéseiben a kkv szektor pénzügyi problémáira próbált megoldást találni. 

Orbán Viktor sem tudja, mennyi az annyi, hogy élne meg ő minimálbérből?

Látszatkommunikációt folytat Orbán Viktor az állampolgárokkal - derült ki a Blikk Sztárchat-en adott mai válaszaiból. A miniszterelnök nem tudja, hogy a minimálbérből mennyi marad a munkavállalók zsebében.

Témába vágó hírünk: 82 ezer forint lehet jövőre a minimálbér

Jövőre 81 900 forintra kellene emelni a minimálbért ahhoz, hogy nettóban ugyanannyit kapjanak kézhez belőle a munkavállalók, mint az idén. A középfokú végzettségűek garantált bérminimumát 99 ezer forintra kellene növelni.

Adót csalt, 5 év börtönt kaphat Győzike és felesége

Színlelt szerződéssel akarták elkerülni egy show-műsor szereplői a személyi jövedelemadó bevallását és befizetését - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Pénzcentrum.hu értesülése szerint nem másról, mint Gáspár Győzőről és feleségéről, Gáspárné Balla Beátáról van szó. A Salgótarjáni Városi Ügyészség vádat emelt ellenük.

Mi történik, ha mégis befolyik az adóforint? Eltűnik!

Nem ingyen jár a korkedvezményes nyugdíj - Hová tűnhet 30 milliárd forint?

Több mint 30 milliárd forint korkedvezmény-biztosítási járulék folyt be a költségvetésbe a veszélyes munkakörökben foglalkoztatottak után az elmúlt három és fél évben - tudta meg a Pénzcentrum.hu. Kérdés, hogy mi lenne ezzel az összeggel, ha a tervezett alkotmánymódosítás szerint a jövőben akár meg is lehetne szüntetni az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátást.

Szorul az adóhurok a nyugdíjas rendvédelmisek nyaka körül

Továbbra sem enged a kormány abból, hogy adót kelljen fizetniük azoknak az öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő szolgálati nyugdíjasoknak, akik nem kívánnak ismét dolgozni - tudta meg a Pénzcentrum.hu. 

Volt ötös a lottón? Nem!

Az uborka, amitől mindenki fél. Nincs veszély Magyarországon: nem érkezett fertőzött zöldség

Biztonságosan fogyasztható a magyar zöldség és gyümölcs, senkit nem fenyeget semmiféle veszély, Magyarországra nem érkezett fertőzött zöldség, uborka - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken reggel újságírók előtt Budapesten a Vámház körúti vásárcsarnokban.

Jön a budai luxuspláza

A terveknek megfelelően halad Budán a XII. kerületben megvalósuló Hegyvidék Központ kivitelezése. A csütörtöki alapkőletételen a fejlesztő WING Zrt. vezetői, valamint Pokorni Zoltán, a kerület első embere is méltatta, a hangsúlyosan nem egy új pláza, hanem egy környéki szolgáltató és kereskedelmi központ, amolyan "district center" megvalósulásának első lépéseit. A központot az előzetes tervek szerint 2012 októberében adják át a helyi közönségnek.

Nem csak a pláza lesz luxus? Jönnek a szuperkórházak Magyarországon

A kormány keddi ülésén rábólintott az egészségügy átalakítását célzó (kibővített) Semmelweis Tervre, így megindulhat az egészségügyi ellátórendszer szerkezeti átalakítása - tudta meg a Népszava. A napilap szerint a bejelentésre már szerda délelőtt sor kerülhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Álomból a valóságba! 

Éhenhalhatunk az állami nyugdíjból

Nem fenntartható hosszútávon a magyar állami nyugdíjrendszer, ezt a lakosság is többé-kevésbé belátja, azonban még nem jutottak el oda az emberek, hogy nagyobb összegben megtakarítsanak az idős korukra - derül ki a Generali Biztosító legújabb felmérésből. Az emberek jellemzően sokkal kevesebbet takarítanak meg havonta, mint amennyi valós nyugdíj-kiegészítést jelentene, miközben a megkérdezettek mindössze 27 százaléka tekinthető rendszeres megtakarítónak, ami nagyon alacsony aránynak számít.

Erre is van megoldás? Orbán viktor újra számol: magasabb fizetés a nyugdíj előtti években

Orbán Viktor szerint sarkalatos - azaz kétharmados - törvényben kell rögzíteni a nyugdíjrendszer, az adórendszer és a költségvetési gazdálkodás alapvető szabályait. A miniszterelnök erről a TV2-nek adott interjúban beszélt kedden. Elmondta azt is: a kormánynak meg kell egyeznie a rendvédelmi dolgozókkal.

Frankhiteleseknek már volt egy hetük, van mit emészteni!

Hamis illúzió: a mentőcsomag veszélyeit taglalja a jegybank

Az árfolyam átmeneti rögzítése azt a hamis illúziót és biztonságérzetet keltheti az adósokban, hogy megszabadulnak az árfolyamkockázattól. - olvasható az MNB közleményében.A Kormány és Bankszövetség közötti tegnapi, 5 pontos megállapodás néhány eleme pénzügyi stabilitási kockázatokat hordoz, illetve...

A hét elemzéseiben a kkv-k számára nyújtottunk segítséget, spóroljunk 10 ezreket egy jó számlacsomaggal!

VIP bankszámlák kiválasztottaknak: na ők járnak igazán jól

Az ember azt gondolná, hogy egy vállalkozás profilja nem befolyásolja, hogy milyen bankszámlát nyisson. Pedig rengeteget spórolhat havi szinten egy kkv, ha a bankolási szokásaihoz leginkább illeszkedő számlacsomagra sikerül szerződést kötnie. A bankok szegmentálják a vállalkozásokat, és általában a különböző...

Ők a bankok kedvenc ügyfelei

Nem könnyű mostanság hitelhez jutni egy kisméretű vállalkozásnak Magyarországon. Pénzszerzési esélyeinket azonban nagyban javíthatjuk, ha tudjuk hogyan tárgyaljunk a bankokkal. Egy átláthatóan működő, jól gazdálkodó, pontos jövőképpel rendelkező cég jó ügyfél bármelyik bank számára, így a pénzintézeteknél...

Nem csak álom, nem csak mese: akik ilyenkor is spórolnak


Egy felmérés szerint az elmúlt évek pesszimizmusa kezd alábbhagyni a hazai mikro- és kkv-szegmens szereplőinél: egyre több cég véli úgy, hogy a közeljövőben javulni fognak a vállalkozások kilátásai. A pozitív kilátások ellenére ugyanakkor a magyar kkv-k még mindig előszeretettel kötik le megtakarításaikat rövid távra - feltéve persze, ha nem élik fel azokat. 

Valóban ingyenes az ingyenes? Sokan bedőlnek...

Több tízezer forintot is spórolhat havi szinten egy-egy kis- és középvállalkozás a megfelelő folyószámla kiválasztásával. Sok mindenen elcsúszhat az ember, tudtad például, hogy az ingyenesnek mondott számlacsomagok rejtik sokszor a legnagyobb költségeket? A kkv-folyószámlák havi költségei között akár ötszörös különbségek is lehetnek a tranzakciók típusától és számától függően.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem