20 °C Budapest

Washingtonban is tarolt a Tokaji: ismét bizonyítottak a magyar borok

2011. február 18. 12:02

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i külképviselete is részt vett a 2011. február 12-13. között megrendezett "12th Annual Washington D.C. International Food and Wine Festival"-on.

Az évente megrendezésre kerülő nagyszabású nemzetközi bor és gasztronómiai fesztiválon idén az MT Zrt. amerikai külképviselete prospektusokkal és személyes információadással népszerűsítette a magyar borok szekcióját.


A Tokaji boroknak nincs párja

A neves magyar pincészetek képviselői hatalmas sikert arattak kiváló boraikkal, a vendégek türelmesen vártak kígyózó sorokban, hogy megkóstolhassák a híres magyar nedűket, melyek méltán megállták helyüket a nemzetközi kínálatban.

A borkóstolót követő napon a kiállítók a washingtoni magyar nagykövetségi rezidencián találkoztak egy kerekasztal beszélgetésen, ahol a magyar borok exportjának felfuttatásáról és az amerikai piacra való behozataláról folytattak megbeszéléseket. Az elképzelések megvalósítása érdekében mind turisztikai mind pedig diplomáciai vonalon folytatódik az együttműködés a borászatokkal.

Korábban: Tokaji: a mindennapok hungarikuma - interjú a vezérigazgatóval

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Egyesült Államokból érkező vendégek utazásainak legfőbb motivációja az épített örökség mellett a kulturális és történelmi hagyományok megismerése. Az Egyesült Államok hazánk hatodik legfontosabb és az egyik legdinamikusabban fejlődő küldőpiaca. A KSH 2010. évi adatai szerint tavaly 164 ezer amerikai vendég több mint 415 ezer vendégéjszakát töltött el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma 17%-kal a vendégéjszakák száma pedig 13%-kal haladta meg a 2009-es adatokat.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33