Magyar sikertörténet: itt a mindennapi hungarikum!

Pénzcentrum
2010. június 24. 13:32

"Több csatát már megnyertünk, de a - jó értelemben vett - háború még nem ért véget" - hangzott el a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék legnagyobb borászati és borkereskedelmi vállalkozásának mai sajtótájékoztatóján. A Tokaj Kereskedőház Zrt. tavalyi eredményeit is kedvezőtlenül érintette a gazdasági válság, amit a vállalat a külföldi piacok szélesebb meghódításával igyekszik kompenzálni.

Dr. Kiss István, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat úgy tölt be integráló szerepet a térségben, hogy közben megőrzi a borvidék tradícionális hagyományait. A legkorszerűbb borászati technológiákat alkalmazó társaság a borkülönlegességek - mint például a Tokaji Aszú, valamint az aszúeszencia - mellett a többi borfajta ismertségét is igyekszik növelni.

Jó példa erre a Tokaji Furmint, amely a mindennapok hungarikumává válhat. A vállalat évente 7 millió palack bort értékesít, amiből 3 millió palack külföldön (Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Oroszországban) kerül értékesítésre. Folyamatban van a kínai és a tengerentúli piacok meghódítása is, a távolkeletre a napokban indult egy szállítmány, az Egyesült Államokban pedig 250 ezer palack értékesítésére kötöttek szerződést.

A Tokaji Kereskedőház a 9 üzletlánccal kötött megállapodásának köszönhetően 90%-os lefedettséggel rendelkezik Magyarországon, szinte nincs ma olyan település hazánkban, ahol nem lenne Tokaji a polcokon. A márkanév külföldön is jól cseng, ami lehetővé teszi az export piacok további szélesítését.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?