20 °C Budapest

Eltapsolták a százmilliós uniós támogatást!

Pénzcentrum
2010. november 15. 09:32

Nem lesz Drégelypalánkon kutyafitnesz-központ, amelynek alapvető célja a kutyák számára kialakított hidroterápiás futópad továbbfejlesztése lett volna. Az EU 112 millió forinttal támogatta a beruházást - írja a Népszabadság. 

A nógrád-megyei projekt felkerült az Open Europe (brit kutatóintézet) listájára is, amely a legpazarlóbb beruházásokat gyűjtötte össze. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) még 2009 februárjában ítélte oda az EU-s pénzt az állatélet-programra. 

A létesítmény azonban még azóta sem épült fel. Balla Mihály, a térség fideszes parlamenti képviselője sajnálná, ha Magyarországot az eltékozolt Eu-támogatás miatt rosszul ítélnék meg. A politikus szerint a százmilliós összeget sokkal jobban is felhasználhatták volna.

A kutyafitneszt a budapesti Gyrotech Kft. akarta megvalósítani, de hogy miért szeretne egy számítástechnikai eszközök kereskedelmével foglalkozó cég ilyen tevékenységbe kezdeni, nem jött válasz. Valamint az sem derült ki, miért nem valósult meg a beruházás, holott a pénzt már kiutalták.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Vizsgálatot indítani az ügyben nagyon nehéz. Balla Mihály már elküldte kérdéseit az NFÜ-t felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, és bízik benne, hogy a kormányzati szerv utánajár a dolognak.


 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?