22 °C Budapest

A magyar város, ahova özönlenek a milliárdok

2010. október 16. 10:32

Az elmúlt hetekben több nagyvállalat is bejelentette, hogy komoly beruházásokat tervez Tatabányán. A Grundfos és a Samsung is milliárdokat költ a hetvenezres megyeszékhelyen.

A szivattyúkat és motorokat gyártó dán Grundfos 2000-ben építette fel első, majd második szivattyúgyárát Tatabányán, 2007 szeptemberében pedig felavatta székesfehérvári gyárát. A két telephelyen a gyártóterület 65.000 négyzetméter, így Dánián kívül Magyarországon található a Grundfos legnagyobb gyártóbázisa, a termelés 95 százalékát exportálják. A vállalat létszáma eléri az 1800 főt, és az idén a tervek szerint nettó 85 milliárd forintos árbevételt érnek el. Nagyobb térképre váltás

A társaság a tavalyi 4 milliárd után, idén 3 milliárd forintot fordít beruházásokra Magyarországon. A 25 ország számára közmű- és épületgépészeti szivattyúkat, valamint az ezekhez elektromotorokat készítő cég tatabányai és székesfehérvári üzemeiben jövőre új berendezések sorozatgyártását kezdik meg.

Tatabányára egy másik nagyvállalat, a dél-koreai Samsung is beruházási terveket jelentett be. Az ipari parkban már elkezdődött a gyár építése, ahol elsősorban műanyag-alapanyagokat fognak előállítani különböző eszközökhöz. Az üzem alapterülete 7.325 négyzetméter lesz, várhatóan 2011 tavaszára készül el, és évi 20 ezer tonna műanyagot állít majd elő benne.

Az új gyáregységek az elkövetkező években várhatóan több száz új munkavállalóknak adnak munkát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tatabányára 1995-ban érkezett az első ipari beruházó. Az amerikai-német vegyes vállalat, a Suoftec Kft, zöldmezős beruházás keretében 10 millió német márkát fektetett be. 

Ezután özönleni kezdtek a nagy vállalatok a városba. Ma jelenleg több tucat nemzetközi ipari cégnek van üzeme a megyeszékhelyen. Ezek főként a következő területeken tevékenykednek: elektronikai ipar, gépipar, autóipari beszállítás, környezetvédelmi ipar, logisztika és idegenforgalom.

 

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?