29 °C Budapest

Csúszik a felújítás, csődbe mentek a boltosok

2010. szeptember 7. 09:32

Kereskedők indítottak kártérítési pert a szegedi önkormányzat ellen, mert az 1-es villamosvonal felújításának féléves csúszása miatt több tíz millió forintos forgalomkiesésük volt - írja a Magyar Nemzet.

Több kis- és középvállalkozás szűnt meg Szegeden az útlezárások miatt a közelmúltban, az 1-es villamos vonala mellett lévő üzleteknek hatvan-nyolcvan százalékos forgalomkiesésük volt az elmúlt egy évben. Mindezt a villamosfelújítás féléves csúszása és a sok útlezárás okozta. Szegeden tavaly augusztusban kezdtek hozzá a város legfontosabb és legforgalmasabb villamos- vonalának felújításához.

A beruházás egy, az unió által finanszírozott tömegközlekedési projekt része, amelyben összesen csaknem harmincmilliárd forintért újítják fel a villamos- és trolivonalakat, új járműveket vásárolnak, és építenek egy új villamosvonalat is. Az 1-es villamos vonalának felújítása miatt tavaly augusztusban lezárták többek közt a Kossuth Lajos sugárutat, Szeged egyik legfontosabb útját. Ez az út viszi át az átmenő forgalmat az M5-ös autópályáról a 43-as útra, azaz Románia felé.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?