7 °C Budapest

Bolti szarkák rendőrkézen

2010. szeptember 6. 09:47

Hatvan nap elzárás. Ennyire számíthatnak augusztus 19-től a kis értékű, tízezer forint alatti lopások elkövetői egy törvénymódosításnak köszönhetően. A kereskedők örülnek a változásnak. A szigorítástól azt remélik, kevesebb lesz a bolti szarka.

Rendőrkézre kerülhetnek a kis értékű, tízezer forintnál kevesebbet eltulajdonító tolvajok. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, hatvan nap elzárás lehet a büntetésük. A fiatalkorú elkövetők sem úszhatják meg. Eddig a kis értékű lopásokat elkövetőkkel nem foglalkozott a rendőrség, a szigorúbb elbánásra egy augusztus 19-én hatályba lévő törvénymódosítás teremtett lehetőséget.

A változásnak örülnek a Magyar Nemzetnek nyilatkozó hazai kiskereskedők. Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője elmondta: milliókat költöttek biztonságra, ám nem tudták mérsékelni a bolti szarkák által okozott kárt. A szabálysértési törvényt pontosan ismerő tolvajok sokszor szervezetten, kiskorúakat használva loptak, majd zsákmányukat néhány órán belül értékesítették.

Különösen a hipermarketekben jelentett gondot a lopások kezelése, hiszen a biztonsági személyzet jogosítványai elég szegényesek - nyilatkozta a lapnak Balatoniné Kiss Judit, a Magyra Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára. A cikk szerint eddig a lefülelt tolvajokat a jegyzőkönyv felvételét követően elengedték, az önkormányzatok pedig legtöbbször csak szóbeli figyelmeztetésben részesítették őket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem