Bolti szarkák rendőrkézen

2010. szeptember 6. 09:47

Hatvan nap elzárás. Ennyire számíthatnak augusztus 19-től a kis értékű, tízezer forint alatti lopások elkövetői egy törvénymódosításnak köszönhetően. A kereskedők örülnek a változásnak. A szigorítástól azt remélik, kevesebb lesz a bolti szarka.

Rendőrkézre kerülhetnek a kis értékű, tízezer forintnál kevesebbet eltulajdonító tolvajok. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, hatvan nap elzárás lehet a büntetésük. A fiatalkorú elkövetők sem úszhatják meg. Eddig a kis értékű lopásokat elkövetőkkel nem foglalkozott a rendőrség, a szigorúbb elbánásra egy augusztus 19-én hatályba lévő törvénymódosítás teremtett lehetőséget.

A változásnak örülnek a Magyar Nemzetnek nyilatkozó hazai kiskereskedők. Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője elmondta: milliókat költöttek biztonságra, ám nem tudták mérsékelni a bolti szarkák által okozott kárt. A szabálysértési törvényt pontosan ismerő tolvajok sokszor szervezetten, kiskorúakat használva loptak, majd zsákmányukat néhány órán belül értékesítették.

Különösen a hipermarketekben jelentett gondot a lopások kezelése, hiszen a biztonsági személyzet jogosítványai elég szegényesek - nyilatkozta a lapnak Balatoniné Kiss Judit, a Magyra Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára. A cikk szerint eddig a lefülelt tolvajokat a jegyzőkönyv felvételét követően elengedték, az önkormányzatok pedig legtöbbször csak szóbeli figyelmeztetésben részesítették őket.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?