20 °C Budapest

Bolti szarkák rendőrkézen

2010. szeptember 6. 09:47

Hatvan nap elzárás. Ennyire számíthatnak augusztus 19-től a kis értékű, tízezer forint alatti lopások elkövetői egy törvénymódosításnak köszönhetően. A kereskedők örülnek a változásnak. A szigorítástól azt remélik, kevesebb lesz a bolti szarka.

Rendőrkézre kerülhetnek a kis értékű, tízezer forintnál kevesebbet eltulajdonító tolvajok. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, hatvan nap elzárás lehet a büntetésük. A fiatalkorú elkövetők sem úszhatják meg. Eddig a kis értékű lopásokat elkövetőkkel nem foglalkozott a rendőrség, a szigorúbb elbánásra egy augusztus 19-én hatályba lévő törvénymódosítás teremtett lehetőséget.

A változásnak örülnek a Magyar Nemzetnek nyilatkozó hazai kiskereskedők. Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője elmondta: milliókat költöttek biztonságra, ám nem tudták mérsékelni a bolti szarkák által okozott kárt. A szabálysértési törvényt pontosan ismerő tolvajok sokszor szervezetten, kiskorúakat használva loptak, majd zsákmányukat néhány órán belül értékesítették.

Különösen a hipermarketekben jelentett gondot a lopások kezelése, hiszen a biztonsági személyzet jogosítványai elég szegényesek - nyilatkozta a lapnak Balatoniné Kiss Judit, a Magyra Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára. A cikk szerint eddig a lefülelt tolvajokat a jegyzőkönyv felvételét követően elengedték, az önkormányzatok pedig legtöbbször csak szóbeli figyelmeztetésben részesítették őket.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?