16 °C Budapest

Ők lehetnek az Új Széchenyi Terv első áldozatai

Pénzcentrum
2010. július 29. 09:03

Az uniós források körüli túlburjánzó tanácsadói és közvetítői hálózatok felszámolásával is foglalkozik az Új Széchenyi Terv Vitairata, mely a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó több mint negyven vállalkozás megrostálódását, így a MAG Zrt. esetleges megszűnését is előrevetíti - írja a Napi Gazdaság.

Össze kell vonni és centralizálni kell a fölös párhuzamosságokkal működő vállalkozásfejlesztési intézményrendszert például egy Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztési Ügynökségbe, hasonlóan a visegrádi országok és Szlovénia gyakorlatához - áll az Új Széchenyi Terv Vitairatban. A lap szerint ennek az átszervezésnek eshet áldozatául a jelenleg legjelentősebb vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezet a MAG Zrt.

Itt az új Széchenyi Terv: a részletek

A vitairat szerint egyablakos ügyintézési rendszert kell kialakítani, ahol a vállalkozóknak és vállalkozni szándékozóknak bármely vállalkozásfejlesztési, adózási, engedélyezési és adminisztrációs kérdésekben jól használható segítséget tudnak nyújtani.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25