Veszélyesek a "fekete" utazási irodák

Pénzcentrum
2010. július 29. 08:47

Megszaporodott a "fekete" utazási irodák száma: ezek a szolgáltatások veszélyeztetik az utasok biztonságát is - írja a Népszava.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) többször fordult már a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz az illegális irodák tevékenységének kivizsgálását és szankcionálását kezdeményezve. Az elmúlt három évben mintegy 70-80 esetet hoztak a hatóság tudomására, de az csak igen csekély számú esetet tudott valóban felderíteni. A bírság mértéke ráadásul csekély, legfeljebb 100 ezer forintig terjedhet.

Fogyasztóvédők szorgalmazzák a vagyoni biztosíték mértékének megemelését, hivatkozva egyes utazási irodák csődjére. A kaució megemelése ellen a szakma tiltakozik, szerintük néhány csaló iroda magatartása miatt nem szabad a tisztességesen dolgozó többséget ezzel sújtani.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22