36 °C Budapest

Sosem találnád ki, hol nyílik új Media Markt!

2010. május 23. 14:02

Kínában terjeszkedik a Metro-csoport, ahol öt éven belül száz boltot nyitna a vállalat, emellett világszerte az erősítés a cél.

Októberben nyitja első Media Markt üzletét Kínában a Metro - jelentette be a vállalat a napokban. A távol-keleti országban a tervek szerint az évtized közepére száz boltból álló hálózat kiépítése a cél. A Metro a világ többi részén is erősíteni kíván, idén összesen száz új üzlet nyitását tervezik, befektetéseik összegét pedig a 2009-es 1,5 milliárd euróról 2010-ben 1,9 milliárd euróra növeli.

A Metro legutóbb május 5-én nyitott üzletet Bukarestben, a csoport 31 országban több mint 2100 bolttal van jelen.

A Deloitte (a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló, tanácsadó cégének) idei összeállítása szerint a Metro-csoport a világ harmadik legnagyobb kereskedelmi láncának számít. A vállalatcsoport 300,000 alkalmazottat foglalkoztat, és 32 országban 2200 üzlettel van jelen a világ kereskedelmében. A csoporthoz tartoznak a Metro/Makro Cash & Carry mellett, a Media Markt és Saturn elektronikai láncok is.

Mindenki Kína felé nyit?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elmúlt években a legnagyobb kereskedelmi láncok számára megkerülhetetlenné vált a keleti (elsősorban kínai, indiai) terjeszkedés, így a Metro-csoport lépése inkább a tendencia folytatását vetíti előre. A hatalmas ázsiai piacokat sorra hódítják meg a multinacionális kereskedelmi cégek: az első Tesco áruházat például 2008 januárjában adták át Sanghajban.

A verseny Kínában is erős; a Wall Mart, valamint a Carrefour több mint száz hipermarketet üzemeltet a világ legnépesebb országában. Bár a Tescót legnagyobb versenytársai megelőzték a kínai piacra lépésben, a brit lánc hosszú távú növekedési stratégiájában az ország kulcsszerepet játszik.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?