25 °C Budapest

Sosem találnád ki, hol nyílik új Media Markt!

2010. május 23. 14:02

Kínában terjeszkedik a Metro-csoport, ahol öt éven belül száz boltot nyitna a vállalat, emellett világszerte az erősítés a cél.

Októberben nyitja első Media Markt üzletét Kínában a Metro - jelentette be a vállalat a napokban. A távol-keleti országban a tervek szerint az évtized közepére száz boltból álló hálózat kiépítése a cél. A Metro a világ többi részén is erősíteni kíván, idén összesen száz új üzlet nyitását tervezik, befektetéseik összegét pedig a 2009-es 1,5 milliárd euróról 2010-ben 1,9 milliárd euróra növeli.

A Metro legutóbb május 5-én nyitott üzletet Bukarestben, a csoport 31 országban több mint 2100 bolttal van jelen.

A Deloitte (a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló, tanácsadó cégének) idei összeállítása szerint a Metro-csoport a világ harmadik legnagyobb kereskedelmi láncának számít. A vállalatcsoport 300,000 alkalmazottat foglalkoztat, és 32 országban 2200 üzlettel van jelen a világ kereskedelmében. A csoporthoz tartoznak a Metro/Makro Cash & Carry mellett, a Media Markt és Saturn elektronikai láncok is.

Mindenki Kína felé nyit?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elmúlt években a legnagyobb kereskedelmi láncok számára megkerülhetetlenné vált a keleti (elsősorban kínai, indiai) terjeszkedés, így a Metro-csoport lépése inkább a tendencia folytatását vetíti előre. A hatalmas ázsiai piacokat sorra hódítják meg a multinacionális kereskedelmi cégek: az első Tesco áruházat például 2008 januárjában adták át Sanghajban.

A verseny Kínában is erős; a Wall Mart, valamint a Carrefour több mint száz hipermarketet üzemeltet a világ legnépesebb országában. Bár a Tescót legnagyobb versenytársai megelőzték a kínai piacra lépésben, a brit lánc hosszú távú növekedési stratégiájában az ország kulcsszerepet játszik.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?