18 °C Budapest

Évek óta tart a magyar-szlovák küzdelem a Tokaji nevéért

Pénzcentrum
2010. február 26. 08:32

Jelenleg Tokaj-hegyaljáról 1,5 millió palack Tokaji Aszú találhat gazdára a világpiacon, mintegy 25 millió euró értékben. Sok éves marketing tevékenységgel az exportot akár meg is lehetne négyszerezni -írja a Népszava.

Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a lapnak elmondta: árt az eredeti Tokajinak a névbitorlás, mert a magyarországi Tokaji mellett ott található a nemzetközi piacon a jóval gyengébb minőségű szlovákiai termék is. Ez pedig kétségeket ébreszthet a fogyasztókban, hogy akkor mitől is olyan nagyon jó a Tokaji bor.

Raskó György, a Royal Tokaji Borház igazgatótanácsának elnöke szerint azonban üzleti szempontból nincs jelentősége a Tokaji körüli huzakodásnak. Amit a szlovákok Tokajinak neveznek, nem versenytársa a magyar Tokajinak. Nem egy kategória a szlovák gyártású Tokajsky, vagy Tokajska, amely a diszkont áruházak alsó polcain tanyázik. Az elnök szerint a nemzetközi piacon jószerivel csak a Tokaji Aszúnak van esélye a prémium kategóriában feltűnni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18