0 °C Budapest

Százezrek fagyoskodnak Budapest belvárosában + fotók

2009. november 20. 04:44

Karácsonyi vásárok: Budapest Európa élvonalában Ma indul a 11. Budapesti Karácsonyi Vásár. A Vörösmarty-téren felállított bódék tavaly -a csípős hideg ellenére is- már 600 ezer látogatót vonzottak, a Sunday Times pedig Európa elsőszámú karácsonyi vásárának választotta. A Pénzcentrum most a környező országok hasonló rendezvényei közt is szemezget.

"A Budapesti Karácsonyi Vásár egy igazi családi program, ahol az idősebbtől a fiatalabb generációig mindenki együtt élheti át a nosztalgikus ajándékok varázsát, ám egyúttal meg is tanulhatja azok elkészítési módját, közvetlenül a népművésztől. Mi sem lehet nagyobb ajándék a nagyszülőknek, mint egy régen látott fajáték, vagy egy fűzött karácsonyfadísz, de a vásár bővelkedik ma divatos tárgyakban is, amelyeket kézművesek készítenek külön erre az eseményre. Bőrdíszmű, ezüstből és zománcból készült ékszerek, könyvek, CD-k, fajáték, üvegfúvó mester figurái, kovácsoltvas termékek, kékfestők textíliái, kosarak, edények, gyertyák, táskák, amelyek mind zsűrizett népművészek munkáját dicsérik." -hangzik a ma induló esemény beharangozója.

 

Fotó: budapestinfo.hu


Ez a turisztikai holtszezonban megrendezett, több mint egy hónapig tartó adventi-karácsonyi programsorozat nem csupán Budapest ünnepi készülődésének egyik fénypontja, hanem a külföldi turisták kedvenc vásárló-negyedének éke is egyúttal, amelyet a hazánkban tartózkodó külföldiek jelentős számban keresnek fel. A téli szezon elsőszámú motivációi, a karácsonyi bevásárlás, és az autentikus ünnepi hangulat megélése, melyeket a Budapesti Karácsonyi Vásár minden kétséget kizáróan ötvöz. Az esemény évről-évre folyamatosan gyarapodó látogatószámot jelent, amely tavaly már túllépte a 600 ezret. A rendezvényre épített promóciónak köszönhetően, Budapest igen népszerű téli desztinációvá nőtte ki magát és hagyományőrző belvárosi karácsonyi vására immár Európa-szerte ismert és elismert attrakcióvá vált.

 

Fotó: budapestinfo.hu

Habár minden nagyobb magyar városban tartanak hasonló rendezvényeket, nem kérdés, hogy a Vörösmarty-téri rendezvény a legpatinásabb és a legcsillogóbb egyben. A Budapesti Karácsonyt a kontinens legrangosabb karácsonyi eseményei között tartják számon: 2008-ban a Sunday Times Európa elsőszámú karácsonyi vásárának választotta a budapestit.

Mikor érdemes menni?
Nyitva tartás: november 20-december 29. Naponta 10-20 óra között, valamint december 24-én 12 óráig.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A vásár december 25-én és 26-án zárva tart.

 

2006-ban a világhírű Travel&Leisure magazin beválogatta a 10 legjobb európai karácsonyi rendezvénysorozat közé, az Expedia nemzetközi turisztikai portál szerint pedig "nehéz lenne ennél autentikusabb karácsonyi vásárt találni". A legnépszerűbb útikönyvek szinte kivétel nélkül kihagyhatatlan látnivalóként ajánlják a Budapesti Karácsonyt.

 

Bécs, Prága, Ljubljana: ünnepi hangulat, néhány órás utazásra

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?